Fiatal Családosok Klubja: A családvédelmi akciótervbe nem lehet belekötni

Csaknem hétmillióan hallottak és hárommillióan beszéltek a magyar kormányfő által februárban bejelentett családvédelmi akciótervről – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet című napilap megbízásából készült közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a kormány családpolitikájának támogatottsága „továbbra is elsöprő” (79 százalék), az ellenzéki pártok szimpatizánsainak körében is 50 százalék feletti -írja a hirado.hu.

Azt írták, a megkérdezettek 85 százaléka szerint fontos, hogy saját tulajdonú lakásban lakjanak (55 százaluk ezt nagyon fontosnak, 30 százalékuk fontosnak nevezte). A fiatalok (18-29 évesek) még ennél is valamivel nagyobb arányban (87 százalék) tartották fontosnak, hogy saját tulajdonú lakásuk legyen, ugyanakkor jelenleg csak 35 százalékuknak van saját tulajdonú ingatlana.

A Nézőpont Intézet emlékeztetett, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítésének és a falusi csok bevezetésének célja, hogy a családalapítás küszöbén álló fiataloknak lehetőséget teremtsen saját tulajdonú ingatlan szerzésére is.

A közvélemény-kutatás szerint 10-ből 8-an továbbra is egyetértenek a családtámogatások középpontba állításával. A Jobbik támogatóinak 67 százaléka, az MSZP és DK szimpatizánsainak 60, az LMP-hez húzók 61 százaléka is egyetért azzal, hogy a kormány jól döntött akkor, amikor az állami támogatáspolitika középpontjába a családokat helyezte. A Fidesz-KDNP szimpatizánsai között ez az arány 97 százalék.

Forrás: hirado.hu

Kép: pixabay.com