Kosársuli-ellenfélleső: így állnak a bajnokságok jelenleg

Egerben lép pályára az NB I/B Zöld csoportjának hétvégi fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás csapatának ellenfele vasárnap késő délután az Eger lesz az Eszterházy Csarnokban.

Kiválóan kezdődött a március a mieink számára, óriási csatában múltuk felül idehaza az Óbudai Kaszásokat, így továbbra is vezetjük a bajnokságot. Annak érdekében, hogy a szoros küzdelemből mi jöjjünk ki a legjobban az alapszakasz végén, fontos mérföldkő lesz a mostani találkozó, hisz ezen kívül már csak három kör van hátra a zárásig.

Az egriek jelenleg a 9. helyet foglalják el a tabellán, ám jártak sokkal előrébb is – de az utolsó nyolc mérkőzésüket egyaránt elveszítették. A mélyrepülés 2019 elején kezdődött a Pápa elleni vereséggel, majd sorrendben a Fehérvár, az Újpest, az Óbuda, a Salgótarján, a Kecskemét, a DEAC és legutóbb a Baja múlta felül Váczi Péter csapatát, amelynek legnagyobb erőssége, Varga Imre a bajnokság egyik legkiválóbb lepattanózójának számít.

Az elképesztő gödörből ismét a Leányka úton próbál kimászni a 8-12-es mérleggel álló, rájátszásért küzdő vendéglátó, ám ehhez a Kosársulinak is lesz egy-két szava – főleg úgy, hogy november végén tizenöt ponttal, remek harmadik negyeddel nyertünk Vásárhelyen. Legutóbbi két idegenbeli találkozónkat elveszítettük, így duplán jól jönne, ha ismét rátalálnánk a siker útjára a bevehetetlen Hódtóitól távol.

Az EKE Eger KOK-Vásárhelyi Kosársuli bajnoki március 10-én, vasárnap 17 órakor kezdődik Egerben. Utána, 19 órától a dobogóért még harcban lévő U20-asok is pályára lépnek.

Hajrá, Kosársuli!

Nagy Benjámin

Forrás és kép: vasarhelyikosarsuli.hu