Vásárhelyen a hölgyek nem maradnak ajándék nélkül 3

Március 8-a, a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Az egykoron munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap mára részben új értelmet nyert.

Ennek margójára bizony a vásárhelyi virágüzletek, kisboltok, cukrászdák és ajándékboltok is mind-mind megteltek csodaszép virágokkal, finom édességekkel és apró, figyelmességre utaló ajándékokkal, segítséget nyújtva ezáltal az ellenkező nemnek.

A Szőke Cukrászda tulajdonosa, Szőke Alexandra lapunknak elmondta, már hétfő óta azon dolgoznak, hogy minden kedves vevő kívánsága kielégítésre kerüljön, az urak többsége ugyanis már napokkal korábban előrendelt.

– Az idei évben fokozottan nagy a kereslet a sütemények, tortaszeletek és torták iránt. Az édességek ízvilágában a málna és a csokoládé dominál, valamint a piros, a rózsaszín és a fehér, apró kis szívecskékkel és virágokkal díszített sütemények voltak a legvonzóbbak a férfiak számára, ami az ajándékozást illeti. Örömmel fogadtuk, hogy egyes cégek is hozzánk fordultak segítségért annak érdekében, hogy hölgy munkavállalóik ne maradjanak ma édesség nélkül – fejtette ki a tulajdonos.

Vásárhelyen a hölgyek nem maradnak ajándék nélkül

Az Édes Otthon Ajándékbolt munkatársa is hasonlóan nyilatkozott. Ismertette, hogy sok férfi vásárló megfordult náluk az elmúlt napokban és mindegyikük emlékként megmaradó ajándékokat vitt a szeretett hölgynek. Ilyen volt többek között az ékszerdoboz, a fényképalbum illetve a cserepes művirág is.

Vásárhelyen a hölgyek nem maradnak ajándék nélkül 1

Ám az Inda Virágüzletet is sokan megkörnyékezték. Többen közülük az ott dolgozó hölgyeket is meglepték egy-egy édességgel.

Az üzlet munkatársai elmondták, hogy évről-évre egyre több pénzt áldoznak a férfiak arra, hogy megajándékozzák a hölgyeket nőnap alkalmával. Divattá vált csokrot, cserepes és díszes csomagolásba bújtatott virágokkal megajándékozni a nőket.

Vásárhelyen a hölgyek nem maradnak ajándék nélkül 2 A vásárhelyi hölgyek nem maradnak ajándék nélkül 1

Ott jártunkkor a vásárhelyi, Zámbori László épp barátnő-jelöltjének választott virágot.

– Az év minden napján illik tisztelni, becsülni és egy-egy apró kis ajándékkal meglepni azokat a hölgyeket, akik fontosak a számunkra, ám ezen a napon fokozottan figyelnünk kell arra, hogy széppé és kedvessé tegyük számukra ezt a napot. Az édesanyáknak és a nagymamáknak, valamint a rokonoknak március nyolcadikán egy fajta köszönetet mondunk ezáltal, hogy léteznek és gondoskodnak rólunk az év minden napján. A lánynak, aki pedig igen csak szimpatikus a számomra azt remélem, hogy ezzel az egy szál virággal bearanyozom az egész napját, mert hiszen megérdemli – ismertette gondolatait a fiatal vásárhelyi srác.

Vásárhelyen a hölgyek nem maradnak ajándék nélkül 4

A hódmezővásárhelyi Familia ABC-ben pedig a legkeresettebbek a csokoládék és a bonbonok voltak.

Vásárhelyen a hölgyek nem maradnak ajándék nélkül 5

Mint látjuk tehát március 8-a a legtöbb helyen és a legtöbb ember számára igazán fontos.

Uraim, tessék hát megragadni ma az alkalmat és egy kedves gesztussal megköszönni a körülöttük sertepertélő nőknek azt, hogy léteznek!