Migránsok két hónapig kínoztak és erőszakoltak egy belga nőt Olaszországban

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a bevándorlásról szól a Fidesz-KDNP és az Európai Néppárt vitája, mivel a néppárt már megkötötte a maga szövetségét a baloldallal.

Tóth Erik az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta: Manfred Weber néppárti frakcióvezető üzenete, amelyben például a plakátkampány leállítására szólította fel a kormányt, valójában a migrációról szól, és azt mutatja hogy a vezető elkezdett “udvarolni” az Európai Parlament bevándorláspárti baloldalának, amelynek számít későbbi szavazatára az európai bizottsági elnöki poszt megszerzéséhez.

A választási kampány intenzitásának fokozódását mutatja, hogy ilyen politikai történések is előfordulnak – jegyezte meg.

Rámutatott: rendkívül meglepő, hogy a 79 tagpárttal és 219 képviselővel rendelkező Európai Néppárt politikai tevékenységét 37 európai parlamenti képviselő és 13 tagpárt próbálja meghatározni, mivel mindössze ennyien kezdeményezték a Fidesz kizárását.

Nézőpont Intézet elemzője szerint a Fidesz-KDNP az Európai Néppárt egyik legnagyobb pártja lehet az európai parlamenti választások után, ezért feltevődik a kérdés, hogy mi értelme “vegzálni” vagy politikai nyomás alá helyezni az egyik legsikeresebb pártszövetségét.

A Nézőpont Intézet előrejelzése szerint 14 mandátumra számíthat május 26-án a Fidesz-KDNP a Magyarország számára megszerezhető 21 európai parlamenti helyből, ami kétharmados többséget jelent a mandátumszámok tekintetében – fűzte hozzá Tóth Erik.

Fotó: Illusztráció