Cseri Tamás: mindent dokumentumokkal tudunk igazolni Nagy Ernő lakásbotrányában!

Nem Nagy Ernő lejáratása, hanem az igazság feltárása a célunk – mondta ma a fideszes képviselő a Rádió 7 Közös Nevező műsorában, aminek a témája a Vásárhelyen kirobbant önkormányzati lakásbotrány és szocialista korrupció volt.

A műsor vendégei Hegedűs Zoltán képviselő, a Fidesz-frakció vezetője és Cseri Tamás képviselő voltak.

Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 1

– Nagy Ernő szocialista képviselő tavaly év végén a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökeként többszörösen jogsértő módon, titokban, áron alul egy Kossuth téri önkormányzati lakáshoz juttatta a lányát, aki így 8,4 millió forint helyett 5 millió 40 ezer forintért vásárolhatta meg az ingatlant – foglalta össze a súlyos korrupciós botrány lényegét Cseri Tamás.

Mint ismertette, a hölgy, Sz. Annamária 2017 nyarán úgy kapta meg az önkormányzati bérleményt a Lakásügyi Tanácsadó Testület javaslatára, hogy nem is volt arra jogosult. Ugyanis csak az igényelhet a várostól bérlakást, aki 3 éve itt él, azonban Nagy Ernő lánya az ország másik felében, Győrben lakott, és még 2018 decemberében, az ingatlan megvételekor sem költözött be a lakásba. –Éppen ezért a lakásra kapott 40 százalékos kedvezmény sem járt volna – tette hozzá.

Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 3

Hegedűs Zoltán rámutatott: a híresztelésekkel ellentétben 2017 nyarán Sz. Annamária részére egy fél évre szóló bérleti szerződést írt alá, és nem az adásvételi szerződést, illetve ekkor még nem tudta, hogy a hölgy a szocialista képviselő, Nagy Ernő lánya. –  Az adásvételi szerződést tavaly év végén Márki-Zay Péter polgármester szignózta, akinek nincs igaza abban, hogy neki nem volt döntése a témában – jelentette ki a politikus.

A Fidesz-frakció ezért hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a rendőrségen Nagy Ernő, Márki-Zay Péter és Kis Andrea alpolgármester ellen, valamint a héten feljelentés-kiegészítést is tesz okirathamisítás miatt.

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 6

Nagy Ernő a múlt héten azzal védekezett, hogy a lánya méltányossági alapon kapta meg a lakást, amit Almási István néhai polgármesterrel közösen egyeztetett le. Hegedűs Zoltán erre a rádióműsorban úgy reagált, méltatlan és gyenge védekezés egy olyan emberre hivatkozni, aki sajnos már nem tudja elmondani az igazságot.

Cseri Tamás végül hangsúlyozta: az ügy nem Nagy Ernő lejáratásáról szól, hanem azt szeretnék, hogy a vásárhelyiek szembesüljenek az igazsággal. Az állításaikért pedig vállalják a felelősséget, mivel mindent írásos dokumentumokkal tudnak igazolni.