A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum immár ötödik alkalommal megrendezett „Próbáld ki magad” néven futó vetélkedője idén is nagy sikert aratott a megyei fiatalok körében.

A Fekete Sas adott otthont a mai „Próbáld ki magad” című vetélkedőnek, amelyen a megye általános iskolái közül 45 három tagból álló csapat vett részt. Ezt viszont megelőzte egy az internetes elődöntő, ahol egy feladatsor kitöltése jutotta a már említett 135 főt a döntőbe.

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 1

Szani Marianna, a Szakképzési Centrum marketing ügyekért felelős szakembere lapunknak elmondta, hogy az ötödik, hatodik és hetedik osztályosok alkották a vetélkedő magját, ám akadtak végzős, nyolcadik osztály tanulók is a csapatok tagjai között.

– A vetélkedő feladatsora valahol, valamilyen formában mind-mind egy adott szakmához kapcsolható. A textilipartól kezdve a műszaki és egészségügyi szakmákon keresztül mind olyan megoldásra várt, amelyeket játékos formában kellett véghez vinniük a diákoknak – fejtette ki Szani Marianna.

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 2

A kézügyesség mellett szükség volt a logikára, a szellemi és informatikai tudásra egyaránt.

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 3

A zsűri tagjait a vetélkedő támogatói alkották. Az általuk felajánlott ajándékok pedig a nyereményeket képezték.

A legügyesebb csapatok többek között okosórát, tableteket, pendrivokat, színházjegyeket, különböző belépőket vehettek át jutalmul.

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 4

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 5

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 6

A megye fiataljai vetélkedtek ma egymás ellen Vásárhelyen 7

Fotó: Gémes Sándor