Semmiféle értékalapú összefogás nincs az ellenzéken belül

A Nézőpont Intézet elemzője szerint most sem sikeresek és a későbbiekben sem lesznek azok az ellenzék parlamenten kívüli akciói -tette közzé az MTI.

Tóth Erik hétfőn az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, a legtöbb ellenzéki párt támogatottsága csökkent, ami azt mutatja, hogy a társadalom egyértelműen elutasítja őket.

Az ellenzéknek a fontos társadalmi kérdésekben támogatható álláspontot, alternatívát kellene a választópolgároknak nyújtania, de tavaly december óta egyetlen dimenzióban sem képesek még a saját maguk által korábban felállított mércét sem teljesíteni – jelentette ki.

Az ellenzék szerinte azt bizonyítja, hogy nem képes a parlament munkájába érdemben bekapcsolódni, mert a legtöbb politikai kérdésben nem képes összhangot, értelmezhető politikai üzeneteket megfogalmazni.

Kitért arra is, ha az EP-választásokon mindegyik párt külön listát állít, és kiderül, hogy a baloldali pártok, valamint a Jobbik támogatottsága azonos szinten áll, akkor az ellenzéki pártok közötti verseny az önkormányzati választásokig is elhúzódhat.