6 vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról

Március 2-3-án rendezték meg Monoron az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2019. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, több mint 200 versenyző nevezett.

A kétnapos megmérettetésen a sportolók küzdelem, tradicionális küzdelem, formagyakorlat, erő, illetve speciáltechnikai törés versenyszámokban, illetve ezen kategóriák csapatszámaiban mérték össze tudásukat.

6 vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról 1

Nagyon színvonalas és látványos küzdelmek, precíz formagyakorlatok jellemezték az egész mezőnyt, melyből a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub 6 éremmel térhetett haza.

6 vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról 3

A vásárhelyi sportolók nagyon magas színvonalon teljesítettek, bizonyítja ezt a 4 versenyző által megszerzett 6 érem is, köztük 3 magyar bajnoki cím is, melyből kettőt a speciáltechnikai törés és küzdelem csapatszámaiban értek el a harmcűvészek.

6 vásárhelyi érem a Magyar Bajnokságról 2

A hódmezővásárhelyi ifjúsági lány csapat, a Nagy Ramóna, Kovács Laura Fanni, Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya) és Németi Zsófi (Makó Budo Klub) négyessel állt rajthoz.

Eredmények:

Aranyérem

Kovács Laura Fanni – Ifjúsági lány küzdelem -45 kg

Ifjúsági lány csapat – speciáltechnikai törés

Ifjúsági Lány csapat – küzdelem
Ezüstérem
Nagy Ramóna ifjúsági lány küzdelem -65 kg
Bronzérem
Lőkös Zoltán felnőtt férfi küzdelem -70 kg

Veszelovszki Péter ifjúsági fiú küzdelem -68 kg
Felkészítők:
Zsarkó Dániel Péter, Lőkös Zoltán.

Stricz Richárd, Tóth Gábor (kick-box)

Tóth Károly Zsolt (box)

Forrás és képek: Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub