Vadvilág Világnapja az NLG-ben

A Vadvilág Világnapjához, március harmadikához kapcsolódva ma a Németh László Gimnázium, Általános Iskolába látogatott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől Bálint Dénes Tamás, aki a látogatóközpont vezetője, hogy ismertesse az Egyesület Természetvédő munkáját – osztotta meg lapunkkal mindezt az intézmény igazgatóhelyettese, Seres Imre.

A program az alsós diákok rövid megnyitóval indult. Az előadó játékos feladatokon keresztül, plakátok segítségével, különböző szemléltető eszközök által hozta közelebb a diákokhoz a természet, és vadvilág védelmét.

A diákok valós képet kaptak a szalakóta mentőprogramról, madártani szempontból fontos élőhelyek védelméről, azokról a madarakról, amik gyakrabban előfordulnak egy madárbarát kertben. A szemléltető madárpreparátumokat a Szegedi Tudástár bocsátotta rendelkezésükre.

A szünetekben internetes vetélkedők keretén belül kaptak lehetőséget a diákok arra, hogy tudásukat egymással összemérhessék. Aki szeretett inkább egy kicsit elcsendesedni a szünetek forgatagában, az egy elkülönített olvasósarokban természettudományos folyóiratok között válogathatott.

A kicsik számára az aula másik szegletében foglalkoztatósarkot alakítottak ki, mely kézügyességet fejlesztő feladatokkal várta őket.

És a délelőtt folyamán ellátogattak hozzájuk a Szabadság Téri Óvoda -Klímanócskái- is.