Automatikus vázlat 240

Nyakkendők, díszzsebkendők, sálak, mindezek a művészien megkomponált MMM-logók tengerén ringatózva. Olasz divat ide-vagy oda, egy kis tavaszi stílusváltás vagy esetleg annak létrehozása nem ártott még meg senkinek sem. Nézzük át, mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ha a divatvilág esszenciájává szeretnénk válni általa!

A napokban olvashattunk arról több portálon is, hogy Herczeg Zoltán divattervező kicsit feltuningolta a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjainak ruházatát. Kifejezetten az accessories kaptak nagy hangsúlyt, azaz a kiegészítők. Úgy, mint nyakkendő, a hozzájuk tartozó díszzsebkendővel, valamint a hölgy elnökségi tagok díszsálja is a kék majdnem ötven árnyalatában kápráztatja el a retinánkat. A Herczeg által tervezett harsány, sokszor obszcén, polgárpukkasztó, bár inkább szemöldökrángást előidéző kreálmányok nem egy mainstream vonalat képviselnek, melyet aláírunk.

A divat egy különös lény, „járni jár, de nem jut” a társadalom minden egyes tagjának. Néha nem is értjük a valóját, de felesleges is, bár jelen esetben nemhogy érteni, látni nem akarjuk…

Automatikus vázlat 241

Egykoron Budapesten, az Oktogonon áthaladó gyalogosforgalom olykor megállt a dizájnok hercegének kirakata előtt, konstatálva a vörös-fekete zebracsíkos alkotásokat. Már akkor is kirívónak számítottak a „művei”. Ami modern és új, nem feltétlenül rossz. Ahány ember, annyi ízlés, de a mi gyomrunkat már akkor is megfeküdte az elénk szervírozott kollekció.

Az emlékek tengerén ringatózás után nézzük át, mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ha a divatvilág esszenciájává szeretnénk válni általa!

A májsztró fantasztikus, gardróbunkból elmaradhatatlan cuccaink árai: egy ing 20 ezer forint körül mozog, egy nadrág 25 ezer jó magyar forintba kerül. Hozzá kell tennünk, hogy ezek bárki számára elérhetőek, aki úgy gondolja, silány az élete a herczegi dizájn nélkül. Tehát valószínűleg egy csak most, csak önöknek, MMM-logóval ellátott, illetve gondosan megdizájnolt nyakkendő és társai jóval többe kerülhetnek. Nem mintha álmunk válna valóra, ha egy eseményen ilyen csuda szép kiegészítő dobná fel esetleg unalmas outfitünket. Azaz nagy kérdés, hogy hány jó magyar forint kellett a teljes outfit ráncfelvarrásához, a régi lyukas zokni bestoppolásához és ez egész mozgalom öltözékének egységesítéséhez. Olvashattuk, hogy olasz darabok ékesítik a politikusok testét. Valószínűleg nem Versace, Armani vagy Moschino legújabb kollekcióiból válogatott a divattervező.

Automatikus vázlat 244

Mindenesetre nem egy hétköznapi butikból vételezte a finom darabokat, de nem lehetett két forint, plusz még a stylist hasznos tanácsadása is kerülhetett valamennyibe, bár lehet a cél szentesíti az eszközt hagyományát követték.

A láb különös szellőztetési módjának királya – maradjunk a díszes megjelöléseknél -, Hadházy Ákos sem maradhatott ki a jóféle ruharetusálásból. Igazándiból rendkívül embert próbáló feladat kép alapján eldönteni, melyiküknek áll jobban a művészi szabadság hatására megvalósult nyakkendőalkotás.

Automatikus vázlat 242

Herczeg Instagram-oldalán több kép is látható, amelyen az MMM elfoglalja a trónt a kreáló képei között. Nagyon komoly szakmai tekintélyében nemcsak a vásárhelyi politikusok, hanem Hernádszentandrás polgármestere, Üveges Gábor is bízik a fotó alapján. Ő is természetesen a mozgalom alapító tagjai közé sorolható, aki szintén óvatos kezek közé került. Máris érdemes volt felkelnünk!

Automatikus vázlat 243

Íme a díszzsebkendők hada, csak győzzünk válogatni!

Automatikus vázlat 245

Végezetül: Herczeg Zoltán sosem rejtette véka alá politikai nézeteit, közösségi oldalaira aktívan posztolja „magvas” gondolatait. Az egyik legnépszerűbb pólódizájn mégis ez lett:

Automatikus vázlat 247

Úgy gondoljuk, ehhez nem is kell egyebet hozzátenni. A lényeg, hogy ő a divat megmondója, mi pedig “örüljünk”, hogy részesévé válhatunk ennek a rendkívül kreatív elme világának.

Képek: Instagram/Herczeg Zoltán, Herczeg Zoltán Facebook-oldala