Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 7

Erről Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás ma délután tartott sajtótájékoztatót, amit a Márki-Zay Péter vezette összegyűlt tömeg megzavart. A társaság agresszíven lépett fel, több újságírót verbálisan inzultáltak, az Echo TV operatőrét pedig meg is rángatták!

– Újabb érdekességek jelentek meg a Nagy Ernő körül kirobbant lakásbotrányban, ugyanis találtunk egy olyan lakásbérleti kérelmet, amelyen szemmel láthatóan nem olyan a szocialista képviselő lányának, Sz. Annamáriának az aláírása, mint a többi dokumentumon. Felmerül a gyanú, hogy nem ő szignózta azt az iratot – ismertette Cseri Tamás, hozzátéve, emiatt a jövő héten feljelentés-kiegészítést tesznek a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

A fideszes képviselő szerint a Kossuth téri, áron alul átjátszott önkormányzati lakást Sz. Annamária 2017 júniusában kapta meg, azonban 2018 augusztusáig nem élt benne, mivel Győrben volt tanárnő. Márki-Zay Péter polgármester pedig a napokban posztolt a Facebookon képeket a lakásról, amiken látszik, hogy még az adásvételkor, tavaly december 21-én is üres volt az ingatlan.

Cseri hangsúlyozta: minden állításukat dokumentumokkal tudnak igazolni, mivel az önkormányzattól kikérték az ügy során született dokumentumok másolatait.

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 2

– Nagy Ernő minden erkölcsi alapját elvesztette, hogy a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke legyen, ezért felszólítjuk, hogy mondjon le a tisztségéről és adja vissza a képviselői mandátumát is – jelentette ki Hegedűs Zoltán. A frakcióvezető egyben Márki-Zay Pétertől is magyarázatot vár, hogy miként lehetséges az, hogy valakinek úgy van a nevén önkormányzati lakás, hogy nem is lakik benne.

A Kossuth téri sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter és Nagy Ernő, valamint Kis Andrea szocialista alpolgármester is megjelent. Őket egy elég 30-40 fős, hangos, láthatóan ebből a célból összecsődített csapat követte, akik sípolással és bekiabálással zavarták meg a képviselők mondandóját.

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 1

Márki-Zay továbbra is azt állítja, hogy ez az ügy a Fideszhez köthető, mivel Sz. Annamária még 2017-ben, az előző városvezetés idején kapta meg a lakást mint bérlő és az elővásárlási jogot is. Nagy Ernő pedig azt állította, Almási Istvánnal egyeztetve, méltányossági alapon költözhetett be a lánya a Kossuth téri ingatlanba, így nem gondolta, hogy minden képviselőt külön-külön tájékoztatnia kellett volna erről.

Cseri Tamás erre úgy reagált: érdemes megfigyelni, hogy Márki-Zay nem határolódik el a történtektől, hanem épp ellenkezőleg, mentegeti a szocialista korrupciót, Nagy Ernőnek pedig rendkívül szerencsétlen az elhunyt polgármesterre, Almási Istvánra mutogatni.

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 6

A sajtótájékoztatón megjelent tömegből egyébként sugárzott az agresszió. Több újságírót verbálisan inzultáltak, sőt, az Echo TV operatőrét meg is rángatták.

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 5

Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 3

A héten kirobbant lakásbotrányról készült cikkeink:

Hegedűs: jogszerűtlenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának

Feljelenti Márki-Zay Pétert, Kis Andreát és Nagy Ernőt a vásárhelyi Fidesz a lakásbotrány miatt

Hernádi Gyula: minden tisztségéről le kellene mondania Nagy Ernőnek!

Nagy Ernő majd a bíróságon reagál