Minisztériumi kitüntetést kapott a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője 6

Héjjáné Borbás Anikó a katasztrófavédelmet támogató munkássága miatt vehette át az egyik legmagasabb elismerést.

A díjátadót a Polgárvédelem Napja alkalmából pénteken tartották Budapesten. Héjjáné Borbás Anikónak, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének hódmezővásárhelyi területvezetőjének „A katasztrófavédelem önkéntes támogatásáért emlékérmet” ítélte oda a Belügyminisztérium.

Minisztériumi kitüntetést kapott a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője 5

– Közel 50 főt tüntettek ki, de csak tízen kaptuk meg ezt az egyik legmagasabb díjat. Ma én voltam az első hölgy és az egyetlen Csongrád megyei, aki átvehette ezt az elismerést – tájékoztatta lapunkat Héjjáné Borbás Anikó.

A kitüntetéseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át, a hölgyeknek egy-egy szál gerbera kíséretében.

Minisztériumi kitüntetést kapott a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője 4

A katasztrófavédelem szoros együttműködésben van a Vöröskereszttel. Héjjáné Borbás Anikó véradás tájékoztatásokat és újraélesztés oktatásokat tart a polgárővédőknek, emellett területi és megyei versenyeken egészségügyi állomást biztosít.

– Bármikor hívnak, lehet hétvége is, a Vöröskereszt mindig készen áll – mondta a kitüntetett, aki nagyon örül az egyébként egyáltalán nem várt díjnak.

A Vöröskereszt vezetője mögött 3 év kemény munka áll, ami egyben a hobbija is. Szeretné, hogy az emberek rájöjjenek, milyen fontos a véradás, az önkéntesség, az egymásra figyelés és az emberi élet megmentése minden körülmények között.

Minisztériumi kitüntetést kapott a Vöröskereszt vásárhelyi vezetője 3

Minden vásárhelyi nevében gratulálunk és további sok sikert kívánunk!