Rejtőzködő vásárhelyi milliomosok – Az Egyed család

Az Egyed család és ügyvédjük jelzése alapján észleltük, hogy korábbi cikkünkben néhány adat pontatlanul szerepelt.

2019. január 20-án jelent meg a Promenad.hu-n a „Rejtőzködő vásárhelyi milliomosok – Az Egyed család” című cikk, melyben egy igazi vásárhelyi oligarcháról rántottuk le a leplet. Mint megírtuk, a rejtőzködő életet élő, tehetős Egyed családot az ellenzéki pártalapító és forradalmár Márki-Zay Péter támogatói között emlegeti a város.

Írásunkban több pontot sérelmezett azt Egyed család, Egyed Béla, Egyed Béla Csaba, akik ügyvédjükön keresztül keresték meg szerkesztőségünket. A dolog pikantériája, hogy Egyedék jogi képviseletét ugyanaz a szocialista ügyvéd, a Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s delegáltja, dr. Litresits András látja el, aki Márki-Zay Pétert és az őt támogató Szabó családot, továbbá a szegedi szocialista polgármester Botka Lászlót is képviseli sajtó-ügyekben.

A levelükben vázoltakat megvizsgálva kérésüknek két esetben kell igazat adnunk nekik, melyeket az alábbiakban ezúton pontosítunk.

Valótlanul állítottuk, hogy a família 40 milliós földalapú és az állattartás után járó támogatása mellett csak Egyed Bélának, „a családfőnek behullott 2017-ben több mint 113 millió forintnyi nettó árbevétel két vállalkozása (a Tejút 2000 Kft. és a Hódmezővásárhelyi – Olajos Növények Termékcsoport Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) után.” A valóság ezzel szemben az, hogy a 2017-es évben 37,8 millió forint árbevételre tett szert Egyed Béla a két társaságban meglévő résztulajdona alapján.

Ennek kapcsán valótlanul állítottuk azt is, hogy „gazdálkodásuk százmilliós eredményekkel rendelkezik”. A valóságban a gazdálkodásuk közel 40 milliós eredményekkel rendelkezik.