Automatikus vázlat 248

Nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a Montenegróban rendezett papi teremlabdarúgó Európa-bajnokságon, miután a 7. helyért zajló csatában vereséget szenvedett Koszovótól.

Papi futsal EB, Bar, 7. helyért:

Magyarország – Koszovó 0:3

A kontinensviadal végeredménye:

1.     Portugália
2.     Bosznia-Hercegovina
3.     Lengyelország
4.     Horvátország
5.     Szlovákia
6.     Románia
7.     Koszovó
8.     MAGYARORSZÁG
9.     Szlovénia
10.  Ukrajna
11.  Ausztria
12.  Fehéroroszország
13.  Olaszország
14.  Montenegró
15.  Csehország
16.  Albánia
17.  Szerbia

A magyar csapat összeállítása: Grunda Dávid, Fejes Csaba, Gorcsa Péter, Kocsis Dániel, Farkas László, Portik Lóránt, Rockenbauer Barnabás, Szabó Tamás, Stefán Zoltán, Veress Zoltán, Tracsek Oszkár, Topsi Bálint. Edző: Bozóky Imre.

Mint ismert, a magyar papi válogatott a 2018-as, Brescia-ban rendezett Európa-bajnokságot a 4. helyen zárta, amely az együttes eddigi legjobb eredménye volt. A bravúr sajnos az idén elmaradt, nem sikerült előre lépnie a kissé átszervezett nemzeti csapatnak.

Bozóky Imre edző így értékelte a montenegrói kontinenstornát:

„Nagyon jól játszottunk a selejtezőmeccseken, szépen meneteltünk a csoportunkban. Az EB fordulópontja számunkra a portugálok ellen találkozó volt, ahol a rendes játékidőt 1:1-gyel zártuk, ám büntetőkkel kikaptunk. Egyetlen büntető hiányzott ahhoz, hogy a legjobb négy között folytassuk a küzdelmet. Ez a meccs sokat kivett a játékosokból, és a vereség megtörte a lendületünket. A 8. hely nem hangzik igazán jól, de most ez így alakult. Mindennek ellenére látok előre lépést a csapat játékában, amely biztató lehet a jövőre nézve.”

A soron következő papi futsal Európa-bajnokságnak Prága ad otthont, 2020. február 17. és 20. között.

Forrás: Szeged-Csanád Egyházmegye

Kép: pixabay.com