Makói aljegyző: csak a polgármesteri hivatal dolgozóira vonatkozik az igazoltatás – Vásárhelyen rosszul értelmezhetik a rendeletet

Létezik egy jogszabály a személyes adatok és információs rendszerek védelmére vonatkozóan, de ennek hatálya nem terjed ki az ügyfelekre, akik ügyintézés miatt keresik fel a hivatalt – mondta dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta, a makói polgármesteri hivatal aljegyzője.

A Makói Városi Televíziónak adott interjúban az aljegyző kiemelte, az erre vonatkozó rendelet csak a polgármesteri hivatal dolgozóira terjed ki, tehát aki nem áll szerződéses munkajogviszonyban a hivatallal, arra nem – írja a Vásárhely24.

Úgy tűnik tehát, a vásárhelyi városházán feleslegesen és indokolatlanul kérik el a személyi okmányokat a “beléptetéshez”.

Az aljegyző arra is kitért, hogy az ügyintézésre érkezők hozzá sem férhetnek a hivatal rendszeréhez, minden számítógép egyéni védelemmel, jelszóval van levédve.

A beléptetőrendszer bevezetése tiltakozást váltott ki sok vásárhelyinél. Portálunk  több alkalommal is írt a Városházán zajló igazoltatásról.

Forrás és fotó: vasarhely24.com