Két keréken ügyeskedtek a Szent István iskola diákjai 7

A 2016-ban induló és az idei évben révbe érő, Kerékpárút építés Hódmezővásárhely Közigazgatási területén néven futó pályázat keretében elméleti és gyakorlati közlekedési oktatáson vettek részt a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai.

Hódmezővásárhely egy kerékpáros város, ezért úgy vélem, hogy az oktatási intézmények kötelesek tenni annak érdekében, hogy a fiatalok szemében népszerű legyen a kerékpár helyes használata, és hogy a közlekedési szabályokat betartsák. Mint a Szent István Általános Iskola igazgatója kijelenthetem, hogy intézményünk örömmel vett részt a 2016-ban induló, az idei évben pedig már révbe érő pályázaton. Hozzátenném, hogy nem csak a mi iskolánk tanulói, hanem a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai is részt vettek úgy az elméleti, mint a gyakorlati alapokkal bíró oktatáson, ami a harmadikos diákoktól egészen a nyolcadikos diákokig terjedt ki. Ez azt jelenti, hogy közel ötszáz nebuló töltötte ki az pályázat által biztosított kresz-tesztet és dolgozta fel a közlekedéssel kapcsolatos szabályok sokaságát egy-egy iskolai óra keretén belül – tudtuk meg Walterné Böngyik Teréziától.

Két keréken ügyeskedtek a Szent István iskola diákjai

Ma az a 250 diák, aki a már említett kresz-tesztet a leghelyesebben töltötte ki, a gyakorlatban is kipróbálhatta magát, ugyanis a Szent István Általános Iskola udvarában felállított akadálypályán kerékpáros közlekedési megmérettetésre került sor. Ezen verseny lebonyolításához az intézmény a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szakembereit hívta segítségül.

Két keréken ügyeskedtek a Szent István iskola diákjai 8

Az igazgatónő elmondta, hogy a legnagyobb jutalom nem más, mint a különleges élmény, amely keretében elsajátíthatták elméletben és gyakorlatban a közlekedési szabályok sokaságát. De persze a mai versenyen való részvétel sem maradt el jutalom kiosztása nélkül.

A gyermekek pólókkal, kulcstartókkal, hátizsákokkal és többek között láthatósági pántokkal lettek gazdagabbak.