Hernádi Gyula: minden tisztségéről le kellene mondania Nagy Ernőnek! 1

Szomorúan olvasta a kirobbant korrupciógyanús lakásügyet a volt párttársáról Hernádi Gyula. Az egykori MSZP-s képviselő úgy véli, az lenne a legbecsületesebb, ha Nagy Ernő lemondana a tisztségeiről, és amennyiben bebizonyosodik Kis Andrea érintettsége, akkor neki is követnie kellene őt.

– A Fidesz leváltását nem segíti elő, ha ilyen korrupciógyanús ügyek látnak napvilágot a baloldalról – jelentette ki lapunknak Hernádi Gyula. A volt szocialista képviselő annak kapcsán mondta el véleményét, hogy a napokban megjelentek olyan hírek, amik szerint “Márki-Zay Péter polgármester Nagy Ernővel közösen tavaly decemberben többszörösen jogsértő módon, titokban, a közgyűlés tudta nélkül, áron alul játszott át egy Kossuth téri önkormányzati lakást a szocialista városatya lányának.”

Hernádi szerint lakásügyi szempontból elég sok kérdés felmerül a témában, amit kivizsgálnak, és biztos benne, hogy még újabb részletek is kiderülnek majd. – Mindezek tükrében a legbecsületesebb az lenne, ha Nagy Ernő lemondana a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöki posztjáról és visszaadná a képviselői mandátumát. Ha pedig bebizonyosodik, hogy alpolgármesterként Kis Andrea is érintett az ügyben, akkor neki is követnie kellene a párttársát – fejtette ki az egykori képviselő.

Még elmondta, az már MSZP-s belügy, hogy egymás között ezt miként rendezik le, de ha a pártbeli tisztségeikről is lemondanának, akkor az segítene a helyi baloldal megújulásában.

Fotó: Archív