Panaszláda: járhatatlan úton döcögnek a kopáncsiak! 1

Lassan járhatatlanná válik Kopáncson a Csárpateleki út, ami szinte már olyan állapotba került, mint a Rárósi út. A szakaszon méretes kráterek tátonganak, megkeserítve ezzel az ott élők mindennapjait. Utánajártunk, mikortól közlekedhetnek jobb úton az arra járók.

Hódmezővásárhely külterületén, Kopáncson, a Csárpateleki út mellett lakunk. A 47-es főúttól 3 km-re. Lassan járhatatlan lesz az út. Javítani szokták, de nagyon ritkán. Nem tudom, hogy tudnak-e segíteni abban, hogy mikor csinálják meg az utat – kaptuk a napokban az olvasói levelet Panaszládánkba.

A témában elsőként Benkő Zsolt külterületi önkormányzati képviselőhöz fordultunk. A fideszes politikus lapunknak elmondta, az út az úgynevezett mezőgazdasági feltáró utak közé tartozik, és szinte már olyan állapotban van, mint a Rárósi út. A kátyúzás sajnos már oldja meg a problémát, ezért teljes körű felújításra lenne szükség. Az út egyébként állami tulajdonban van, és a Magyar Közút Zrt. a kezelője.

Panaszláda: járhatatlan úton döcögnek a kopáncsiak!

A Magyar Közút megkeresésünkre közölte: tudnak a Csárpateleki út rossz állapotáról, és a tervek között szerepeltetik is a felújítást, azonban az idei, előre meghatározott országos programban nincs benne ez érintett szakasz.

Az útellenőreink, mérnökségi szakembereink információi, valamint a lakossági visszajelzések alapján ütemezzük be a munkálatokat, melyeknél elsőbbséget élvez a forgalmasabb szakaszokon való beavatkozás – írták válaszukban, hozzátéve, a kérdéses mellékúton a vásárhelyi mérnökség március 4-től végez javítást hidegaszfalt felhasználásával. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Tehát kátyúzásra már a jövő héttől számíthatnak a Csárpateleki út környékén élők, azonban a teljes rekonstrukcióra még várni kell.

Panaszláda: járhatatlan úton döcögnek a kopáncsiak! 2

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!