Kosársuli: ki-ki meccs jön a bajnokságban

A szezon eddigi legnagyobb rangadóját vívja hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás listavezető csapatának ellenfele szombat este a tabellán azonos mérleggel rendelkező Óbudai Kaszások lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

Az NB I/B Zöld csoportjának hétvégi fordulójában valódi rangadót láthat a vásárhelyi közönség: az óbudaiak ugyanúgy tizennégyszer diadalmaskodtak és ötször kaptak ki, mint a Kosársuli.

Saeed Armaghani gárdája kiváló formában van: előző kilenc találkozójukból nyolcat megnyertek, 2019-ben pedig mindössze egyszer, Salgótarjánban szenvedtek vereséget január végén.

A februárt hibátlanul zárták: Egerben és Debrecenben is szoros meccs végén örülhettek, míg odahaza a Kecskemétet és legutóbb, szerda délután a nagy rivális Baját intézték el. Idegenben tíz mérkőzést játszottak eddig, 6-4-es győzelem-vereség arányban. Legveszélyesebb játékosuk, Takács András a bajnokság legjobb lepattanózójának számít. Ellenfeleink rendkívül jól erősítettek a múlt héten, egy amerikai irányító játékost igazoltak – Steve Rosemond személyében.

A két csapat novemberi összecsapásán mi örülhettünk: a remek egyéni teljesítmények és jó játék végett 79-67-es sikerrel távoztunk a Kaszások Sportcsarnokból. Az előző két fordulóban egyaránt vesztesen hagytuk el a parkettet, Győrben és Újpesten sem sikerültek úgy a dolgok, ahogy azt szerettük volna.

Reméljük, hogy a tavasz beköszöntével, egyben az alapszakasz végéhez közeledve ismét sikerül jó formába lendülni, és megszerezni tízből a tizedik győzelmünket itthon. Ehhez a szurkolók segítségére is nagy szükség lesz!

A Vásárhelyi Kosársuli-Óbudai Kaszások NB I/B Zöld csoportos felnőtt bajnoki mérkőzés szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 16 órától a dobogóért küzdő U20-asok is összecsapnak a bajnokságot fölényesen vezető, remekül menetelő óbudaiakkal.

A mérkőzésekre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés továbbra ingyenes!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu