Feljelenti Márki-Zay Pétert, Kis Andreát és Nagy Ernőt a vásárhelyi Fidesz a lakásbotrány miatt 2

Márki-Zay Pétert és Nagy Ernőt is hivatali visszaéléssel vádolják, ugyanis tavaly év végén jogsértő módon, titokban, árul alul játszottak át egy önkormányzati lakást a szocialista képviselő lányának – jelentették ki Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás fideszes politikusok ma sajtótájékoztatón.

Újabb fejleményekkel állt elő ma a vásárhelyi Fidesz-frakció a tegnap kirobbant lakásügy kapcsán. A kormánypárt helyi szervezete szerint ugyanis „Márki-Zay Péter polgármester és Nagy Ernő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke elkövették az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botrányát Hódmezővásárhelyen”.

Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 3

– Márki-Zay Nagy Ernő közreműködésével tavaly év végén titokban, többszörösen jogsértő módon, a közgyűlés jóváhagyása nélkül, áron alul játszott át egy Kossuth téri 54 négyzetméteres lakást a szocialista képviselő lányának, Sz. Annamáriának – ismertette Cseri Tamás. Hozzátette, új információ, hogy már a lakás bérlése is jogszerűtlen volt, mivel a hölgy előtte nem élt 3 évig életvitelszerűen Vásárhelyen, márpedig csak úgy lehet a városban önkormányzati lakást igényelni, ha a bérlő legalább ennyi ideje a településen él.

A fideszes képviselő szerint a másik jogsértés, hogy december 17-én Sz. Annamária nem igazolta le a bérleti szerződés meghosszabbításához, hogy nincs tartozása a közszolgáltatók felé, ennek ellenére az édesapja, Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökeként jóváhagyta azt. – Ez az aláírás 3,3 millió forintot ért, hiszen a hölgy nem kapott volna ekkora kedvezményt (40 százalékot), ha nem bérlője az ingatlannak. Bizonyító erejű, hogy ugyanazon a napon, amikor levélben jelezte a polgármesteri hivatal, hogy nincsenek igazolva a nullás számlák, Nagy Ernő már intézkedett is, majd Márki-Zay Péter és Kis Andrea alpolgármester is aznap aláírta a szerződés fenntartását. December 21-én pedig már meg is történt az adásvétel – magyarázta Cseri.

Feljelenti Márki-Zay Pétert, Kis Andreát és Nagy Ernőt a vásárhelyi Fidesz a lakásbotrány miatt 3

– A korrupció miatt Márki-Zay Péter, Kis Andrea és Nagy Ernő ellen feljelentést teszünk a megyei főügyészségen – jelentette ki Hegedűs Zoltán, aki szerint Márki-Zay és az MSZP-s képviselő is hivatali visszaélést követett el, valamint a polgármesternél még a hűtlen kezelés gyanúja is felmerül.

A frakcióvezető rámutatott: Nagy Ernő lánya 8,4 millió forint helyett 5 millió 40 ezer forintért vásárolta meg a lakást, ami 40 százalékos kedvezményt jelent, holott Sz. Annamária erre nem volt jogosult. – 20 százalék akkor jár, ha a vevő a vételkor bérlőként lakik az ingatlanban, azonban a hiányzó igazolások miatt nem lehetett volna hosszabbítani. A másik 20 pedig akkor, ha a szerződés aláírásakor egy összegben átadja a vásárló a pénzt, a hölgynek azonban szokatlan módon április elsejéig kell fizetnie – fejtette ki Hegedűs.

Feljelenti Márki-Zay Pétert, Kis Andreát és Nagy Ernőt a vásárhelyi Fidesz a lakásbotrány miatt 1

Még elmondta, igaz Kis Andrea azon állítása, hogy 2017-ben 400 lakás értékesítését kiírta az előző városvezetés, azonban egy-egy lakás tényleges eladásakor mindig a közgyűlés elé kerülnek a vevő személyes adatai és az ár is. – Ez azonban ebben az esetben nem történt meg – összegzett a frakcióvezető.