Íme a Bessenyei márciusi programjai

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, Országos Népek Tánca – Népek Zenéje versenyen a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Szépkorúak néptánccsoportja kiemelt arany minősítésbe részesült.

A néptánccsoport vezetője, Juhász Istvánné következőképpen nyilatkozott lapunknak;

– Az idei év a harmadik alkalom volt, amikor mi is részt vettünk az egyébként már nyolc éve megrendezésre kerülő Országos Népek Tánca – Népek Zenéje versenyen. Eddig mind a három évben remekül éreztük magunkat, ám a 2019-es évben való részvétel sokkal különlegesebbé vált a számunkra, ugyanis a három fordulóból álló megmérettetés döntőjéig meneteltünk, ahol aztán kiemelt arany minősítésében részesültünk. A produkciót még 2017. szeptemberében kezdtük el elsajátítani. Több, mint egy évünkbe telt, mire teljes egészében a magunkénak tudtuk. Ezen idő alatt nagyjából harminc alkalommal leptünk fel vele különböző környékbeli és országos rendezvényeken egyaránt – mesélte a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Szépkorúak néptánccsoportjának vezetője.

Aki elárulta azt is, hogy a csoport húsz tagból áll, az átlagéletkor hetven év és számukra ez nem csupán kikapcsolódás, hanem motivációként és sportként is egyaránt fontos.

Valamint kiemelte azt is, hogy a heti két alkalommal megrendezett próbán felül is szoros kapcsolatot ápolnak egymással, gyakran ütik el szabadidejüket együtt, kirándulni és szórakozni járnak.

A kiemelt aranyminősítés, amelyet a magyarbődi tánc eltáncolásért – melynek megalkotója Gálné Szél Katalin volt – kaptak egy jóleső erkölcsi elismerés a számukra.

A barátokból és párokból álló vásárhelyi néptánccsoport a középdöntőben egy híján ötven, azaz maximum ponttal jutott tovább a szakmai zsűri által értékelt verseny döntőjébe, amit az elmúlt hétvégén rendeztek meg Szegeden.

A korbéli határokat nem ismerő versenyen több tucat népdalénekes, néptáncos és népi zenét játszók közül a legkiválóbbnak viszont ők bizonyult. Ehhez szerkesztőségünk ezúton is gratulál!