Mozgás, móka és kacagás – így ismerkedtek a kicsik a Liszt iskolával 3

A Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában egy mozgalmas szerda délutánra invitálták az óvodásokat -írja a Vásárhely 24.

Az intézményben már hagyomány, hogy megnyitják kapuikat az apróságok előtt, és különböző, változatos foglalkozásokra hívják meg őket. A leendő elsősök és szüleik így jobban megismerhetik az intézményt, találkozhatnak a jövendőbeli tanáraikkal. Február 27-én a mozgásé volt a főszerep, a Bukfenc elnevezésű programon játékos foglalkozásokkal, és pompon bemutatóval várták a kis vendégeket.

Mozgás, móka és kacagás – így ismerkedtek a kicsik a Liszt iskolával

A mindennapos testnevelésen túl, különböző sporttevékenységek – úszás, vívás, atlétika, de a sort még hosszan lehetne folytatni – színesítik az iskola életét, amik tökéletesen kiegészítik az emelt szintű zenei oktatást.  – tudta meg a lap Pap Szilviától, az iskola igazgatóhelyettesétől, aki hozzátette, „a testnevelés, az ének-zene, a matematika, minden egymással komplexen összefügg.”

A mai napon először az 1-2. osztályosok, majd 3-4. osztályos tanulók mutattak be pompon előadást. Ezt követően ritmus visszhanghoz kötődő feladatok voltak, majd egy pályán kellett minden apróságnak végig mennie, ahol betűket lehetett gyűjteni.

Mozgás, móka és kacagás – így ismerkedtek a kicsik a Liszt iskolával 1

A programok itt még nem érnek véget: március 6-án és 7-én 9-től 11 óráig nyílt órákat tartanak, ahol az óvodások megismerkedhetnek az elsős tanítókkal, ugyanakkor ők maguk is részt vehetnek a foglalkozásokon.

Aki a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolát szeretné választani, annak egy zenei meghallgatáson is részt kell vennie. Erre március 12-én, 13-án és 14-én lesz lehetőség, de szükséges előzetesen időpontot foglalni (06-62/241-381-es számon). A meghallgatástól nem kell megijedni, hiszen játékos formában zajlik (két dalt kell elénekelni, és ritmushoz kötődő feladatok várnak majd a kicsikre).

Az intézmény Iskolás leszek címmel rajzpályázatot is hirdetett, amire március 11-ig várják a leendő elsősök munkáit. Emellett két nap (március 19-én és 20-án) nyílt napra, játékra invitálnak mindenkit, valamint egy „megmérettetés” is lesz: Énekeljünk együtt! címmel rendeznek ének versenyt, ahol két dalt kell elénekelni.

Mozgás, móka és kacagás – így ismerkedtek a kicsik a Liszt iskolával 2

A szerda délutáni Bukfenc foglalkozáson minden kicsi jól érezte magát, vidáman mentek végig a nagy akadályokon, miközben jobban megismerték a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolát.

Forrás és képek: vasarhely24.com