Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 1

Többszörösen jogsértő módon, áron alul vehetett meg egy önkormányzati lakást Nagy Ernő szocialista képviselő lánya Hódmezővásárhelyen – jelentette ki a Fidesz-frakció vezetője, aki szerint ekkora korrupciós botrány az elmúlt 29 évben nem történt a városban. Kis Andrea alpolgármester azonban úgy véli, ez nem így történt, és Márki-Zay Péter csak egy korábbi közgyűlési döntést hajtott végre.

– Egyértelműen bebizonyosodott, hogy Márki-Zay Péter egy korrupt politikus, ugyanis 2018 utolsó munkanapján titokban, többszörösen jogsértő módon, a közgyűlés jóváhagyása nélkül játszott át egy 54 négyzetméteres, kétszobás Kossuth téri lakást a szocialista támogatójának, Nagy Ernőnek – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán. Hozzátette, az ügynek az is érdekessége, hogy Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke, azaz ő is dönt arról, hogy ki kaphat önkormányzati lakást a településen.

Hegedűs: jogszerűtlenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának

A fideszes képviselő megmutatta az adásvételi szerződést is, amit a polgármester december 21-én a saját kézjegyével látott el. Az iratban látható: a 8,4 millió forintra értékelt lakást Nagy Ernő lánya, Sz. Annamária 40 százalékos kedvezménnyel, azaz 5 millió 40 ezer forintért vásárolhatta meg.

Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 3

– A lakásmutyiban kétszer is megsértették a helyi rendeletet – vette át a szót Cseri Tamás. A képviselő kifejtette, „Sz. Annamária bérleti joga december 17-én járt le, és az előírásokkal ellentétben nem igazolta azt, hogy a közműszolgáltatók felé nincs tartozása. Azonban az édesapja, Nagy Ernő még aznap támogatta, hogy folytatódjon a lánya bérleti szerződése. A másik visszásság, hogy három nappal később a közgyűlés tudta nélkül adta el a városvezetés a lakást” – egészítette ki a városatya.

A Fidesz-frakció jogi szakértőkkel vizsgálja, mit tehetnek az ügyben. Amennyiben lehetséges, feljelentést tesznek a rendőrségen, mert Hegedűs Zoltán szerint ez az elmúlt 29 év legnagyobb korrupciós botránya Vásárhelynek.

Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 2

A sajtótájékoztató után Kis Andrea és Tatár Zoltán aljegyző reagált az elhangzottakra. Az alpolgármester szerint Márki-Zay Péter még egy 2017-es közgyűlési döntést hajtott végre.

Tatár Zoltán pedig azt mondta: a közüzemi tartozások tisztázása nem függ össze az önkormányzati lakások vásárlásával. Nagy Ernő lányának ugyanis április 1-ig kell kifizetni a vételárat, addig bérlőként él az ingatlanban, és csak azután kerül az a nevére.