Folyamatosan támogatják a 25 év alatti álláskeresőket

Folyamatos támogatási lehetőséget biztosít a munkáltatóknak 2021 októberéig a GINOP-5.2.1 „Ifjúsági Garancia” kiemelt projekt. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai a közeljövőben munkáltatói fórumokon tájékoztatják az Európai Uniós támogatási lehetőségről az érintetteket, illetve ismertetik az eddig elért eredményeket.

Az Ifjúsági Garancia-program a 25 év alatti fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetére kínál konkrét javítási lehetőségeket. A projekt 2015-ben indult, 2019. január 31-éig megyei szinten 4280 fiatal részesült munkaerő-piaci támogatásban, valamint 2786 vállalkozás bérjellegű támogatásban. A kormányhivatal az idén a megyében 1047 fiatal bevonását tervezi a programba.

A munkáltatói fórum első állomásaként 2019. március 1-jén pénteken 9 órától a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal (Ady Endre utca 14. szám) II. emeleti tárgyalójába várják a helyi és környékbeli munkavállalókat. Ezt követően 2019. március 1-jén, pénteken 11.30-tól a Makói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Deák utca 6.) I. emelet 5-ös tárgyalójában folytatódik a projekt ismertetése.

Az eseményt mind a két helyszínen Juhász Tünde kormánymegbízott nyitja meg, illetve a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak vezetői tájékoztatják a résztvevőket.

Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata