Boros Bánk Levente

Ezt állítja a politológus, elemző a vásárhelyi polgármester és unokatestvére vezetésével zászlót bontó Mindenki Magyarországa Mozgalomról.

„Nem látom az innovációt a célban, a mozgalomban és az őket képviselő személyekben”

– nyilatkozott a Mindenki Magyarországa Mozgalomról az M1 szerda reggeli műsorában a Médianéző igazgatója. Boros Bánk Levente – akivel vasárnap a Promenad.hu is nagyinterjút közölt Márki-Zay Péter új kormánykritikus formációjáról – úgy fogalmazott,

Márki-Zaynak „nincs koherens világképe”, hiszen „egyetlen célja a kormány leváltása, ami eddig nem volt elegendő az ellenzéki térfélen”, no meg alapvetően téves elképzelések hajtják, hiszen „olyan ellenzéki pártokat akar vezetni, akik nem kérnek egy külső személy vezetéséből”.

A politológus-elemző szerint hasonló szándékkal és üzenetekkel 2010 óta számos önjelölt próféta megjelent már az ellenzéki oldalon, ahol „világmegváltókból tele van a padlás”. Kiemelte, nehéz úgy a híd szerepét betölteni a létező pártok között, „ha senki sem akar azon a hídon átmenni”.

A szakembert leginkább az Árok Kornél és Kónya Péter neve által fémjelzett „bohócforradalomra” emlékezteti Márki-Zay országos próbálkozása, egy olyan kísérletre, melyre – illetve vezetőire – ma már szinte senki sem emlékszik. Ők is azt gondolták, hogy megváltók lesznek az ellenzéki oldalon, letarolnak és összefognak mindenkit, leváltják a kormányt, de csúfos kudarcot vallottak, és a feledés homályába merültek. Véleménye szerint Márki-Zayék is erre a sorsra juthatnak.

Boros Bánk Levente önjelölt politikusok gyülekezetének tartja a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, melyet

olyan személyek hoztak létre, „akiket vagy kizártak valahonnan, vagy nem fértek be, vagy pedig megsértődötten távoztak valahonnan, így a hitelességük erősen megkérdőjelezhető”.

Így nemcsak a formáció funkciója, kifutása és személyi összetétele a megkérdőjelezhető, de leginkább az nem világos – fogalmazott –, hogy a létező pártok „miért fogadnák el a partvonalról bekiabálóknak, hogy az ő jelöltjeiket kell majd támogatni”.

Hozzáfűzte, a helyi közélettel szemben az országos politikához komoly felkészültség szükséges, valamint rengeteg munkát kell beletenni, ami erőteljesen hiányzik a Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről összehasonlítva még a régi ellenzéki erőkkel is, melyekről amúgy szintén nem túl sok jót lehet elmondani…

Úgy összegzett:

„Márki-Zay Péter egyszer a történelemben jókor volt jó helyen”, de azóta láthatóan elbízta magát, hisz „olyan politikai ambícióval bír, ami meghaladja lehetőségeit és képességeit”.

Az M1 teljes videója ide kattintva tekinthető meg: https://www.hirado.hu/videok/megalakult-a-mindenki-magyarorszaga-mozgalom