Vásárhelyi Fidesz: a kommunizmus áldozataira emlékezünk

A párt helyi szervezete a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhez.

„A kommunizmus áldozataira emlékezünk

A kommunizmus emberiség elleni bűne nem a véletlen műve, nem egyszerű „műhiba”, nem is egy megbocsátható kisiklás volt, ahogy azt sokan megpróbálták a múltban és megpróbálják a jelenben is relativizálni. A kommunizmus igazi arca a terror, a megfélemlítés, a közösségek elleni gyűlöletkeltés, amely az ideológia lényegéből következik.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján ennek az emberiség ellenes eszmének több mint 100 millió áldozatára emlékezünk. Emlékezünk a terror elszenvedőire, a megfélemlítésre, a munkatáborokra, a kivégzésekre, a vérbe fojtott forradalmakra, az internáltakra, a kitelepítettekre, a világnézetük miatt üldözöttekre.

Nem szabad elfelednünk a kommunista rendszer és ideológia működtetőit, kiszolgálóit sem. Szellemiségük a mai napig kísért, ezért mindig aktuális emlékeztetnünk arra az elvtelenségre, gyűlöletre és erőszakosságra, amely a kommunistákat jellemzi. Szolzsenyicin gondolatai örök érvényűek és figyelmeztetnek bennünket: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.”

Soha többet kommunizmust! Soha többé kommunistákat!

Dr. Havasi Katalin a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi elnöke

Bálint Gabriella a Kereszténydemokrata Néppárt hódmezővásárhelyi elnöke”