Suliváró az NLG-ben, avagy szereti-e a bors a mosogatószert? 2

Suliváró délelőttre várta a leendő elsősöket a Németh László Gimnázium, Általános Iskola alsós, biológia-földrajz és fizika-kémia munkaközössége.

A már hagyományosnak számító rendezvényen először a sporté volt a főszerep. A hatalmas sportcsarnokban bukfencezni tanultak, célba dobtak, egyensúly gyakorlatokat végeztek a gyerekek, és a kölyökatlétika eszközeivel ismerkedhettek meg. A tízórait a felújított ebédlőben fogyasztották el, majd ezt követően több csoportban vehettek részt különböző foglalkozásokon.

Suliváró az NLG-ben, avagy szereti-e a bors a mosogatószert?

A Gyulai József Természettudományos Laboratórium egyik laborjában a vulkán kitörését szimulálták az ovisok, majd kipróbálták, hogy mi történik, ha a víz felszínére öntött borsba mosogatószert cseppentünk. Gyereknyelven megadták a választ: nem szereti, menekül előle.

Az alsós épületet, tantermeket is meglátogatták. Megismerkedtek a leendő tanító párokkal: Ráczné Kecskeméti Ágota és Héjja Norberttel, Kokovainé Pusztai Zita és Mihalkó- Szabó Fannival, Konczné Karasz Edit és Szemán Ákossal. Velük beszélgettek a farsangról, verset tanultak és bingóztak.

Suliváró az NLG-ben, avagy szereti-e a bors a mosogatószert? 1

A vidám hangulatú délelőtt végén ajándékkal kezükben indultak haza,és mondták,várják már a következő találkozást. Erre március 18-20 között kerül sor, ahol bemutató órákon vehetnek részt.

Forrás és fotók: Németh László Gimnázium, Általános Iskola