Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

„MMM – Már Megint Mocskolódik

Márki-Zay Péternek sikerült úgy zászlót bontania, hogy tömény fenyegetéscsokrot nyújtott át minden kormányhivatali középvezetőnek és helyettes államtitkárnak. Cseppet sem zavarta, hogy ők köztisztviselők és nem politikusok. Sebaj. Gyűlölettől csöpögő beszédben gyakorlatilag börtönt vizionált számukra. Hetedíziglen – hiszen szerinte nekik majd még a gyerekeiknek, sőt unokáiknak is magyarázkodniuk kell.

Az önjelölt hódmezővásárhelyi próféta rájött, hogy már csak úgy kerülhet be az országos médiába, ha minél nagyobb ostobaságokat beszél azoknak, akik még térdre borulnak előtte. Miután a héten néhány városban sikertelen haknikon próbálta sulykolni elképesztően elvtelen frázisait a gyér számú érdeklődőnek, arra jutott, hogy most kibök valami egészen erőset.

Márki-Zay Péter megpályázta az ellenzéki vezér szerepét. Nyilván nem zavarja, hogy most pontosan azokat fenyegette meg, akikkel neki kellene tárgyalnia az általa vezetett Hódmezővásárhely érdekében. Eddig csak Orbán Viktort és Lázár Jánost akarta börtönbe csukni, most már a közalkalmazottakra is kivetette a hálóját. Őrült diktátor módon mindenkit bűnösnek és árulónak tart. Aki nem vele ért egyet, annak lakat alatt a helye.

„Ennek a kormánynak szolgákra van szüksége. A kormányhivatalokat megtöltő középvezetők és helyettes államtitkárok ezrei, akiknek az aláírása szerepel minden dokumentumon. Ez majd egyszerű papírnak tűnik egy aláírással, ez az egyszerű papír holnap bizonyíték lesz. Bizonyíték lesz egy korrupt rendszer ellen, s az viszi el a balhét, aki ezt a bizonyítékot aláírta.”

Márki-Zay Péter Gerő Ernő, Révai József és Rákosi Mátyás nyomdokaiba lépett. Ők voltak azok, akik a maximális párthűséget, sőt a nekik szóló szervilizmust várták el mindenkitől, aki bármilyen szinten tagja volt az államapparátusnak. Aki ellentmondott, az áruló volt. Pont

A hódmezővásárhelyi polgármester már régebben is úgy gondolta, hogy a kormánypártokra szavazóknak Biszku Bélaként kellene járni, sőt még az unokáik is szégyellhetik magukat miattuk. Most továbbment: mindenkit megfenyegetett, aki a kormányhivatalokban középvezető, netán helyettes államtitkár. Márki-Zay ismét forradalmat vizionál, hiszen majd nekik is bűnhődniük kell.

„Amikor a pártállam első számú vezetői luxusrepülőgépen fogják elhagyni az országot, akkor Ti nem fogtok helyet kapni azon a repülőgépen, Ti itt maradtok és Ti lesztek felelősek érte! Ti, akik kiszolgáljátok ezt a rendszert! Ti gyermekeiteknek és az unokáitoknak fogtok majd egyszer szégyenkezve beszámolni arról, hogy mit miért tettetek! S mert lesz számonkérés, lesz elszámoltatás, könnyen lehet, hogy már sokkal előbb felelősségre fognak vonni benneteket, mert Ti írtátok alá ezeket a dokumentumokat.”

Márki-Zay Péter nem csupán hőzöngő Messiás, hanem áruló is. Saját választóit, Hódmezővásárhely polgárait árulta el, hiszen megfenyegette a köztisztviselőket. Azokat, akikkel városa fejlődéséről kellene tárgyalnia. Ezek szerint el kellene számolnia például Bényi Krisztinának is. A nála tett látogatásról nemrégiben maga Márki-Zay Péter dicsekedett. A hölgy ugyanis a Miniszterelnökség Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkára.

De a vásárhelyi polgármestert ez nem érdekli, hiszen a város fejlődése huszadrangú ahhoz az álomhoz képest, melyben az Orbán-kormány tagjai repülőgépen menekülnek. Szánalmas és egyben kétségbeejtő. Hódmezővásárhely száguldó lejtmenetben van és ha Márki-Zayon múlna, akkor az ország is odakerülne.

Kelemen V. László”