Moldáviai nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál 3

Kalandos túrán van túl a Boxing Gym Vásárhely küldöttsége.

Négy fős magyar különítmény utazott múlt héten Moldáviába, a 21.Luscevschkii Memorial Nemzetközi ökölvívó tornára, ahol az ukrán, litván, moldáv, olasz, fehérorosz és román válogatottak tagjai mellett hazánkat két bokszoló, a vásárhelyi Kovács Pál és a korábban szegedi Oroyowe Isaac (Ziki) képviselte, két Boxing Gymes szakvezető, Tóth Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető kíséretében.

Moldáviai nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál 2

A torna úgy tűnt, nem indul jól, mivel Ziki ugyan fölényesen győzőtt a litván egyetemi és vb, valamint ifi olimpiai ezüstérmessel, Balsis Vitalassal szemben, Kovács Pál azonban egy elég vitatott meccsen 3:2-es pontozással alulmaradt a Balsis Vitalassal vívott csatában.

Moldáviai nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál 1

A verseny főellenőre és a moldáv szövetség főtitkára azonban a meccset látva felülbírálta az eredményt, így Kovács Pál és Oroyowe Isaac is döntőt bokszolhatott. Ziki ezüstéremmel zárt, míg Kovács Pál megnyerte súlycsoportját, valamint egyben a torna legjobb ökölvívójának is megválasztották.

Tóth Zsolt a külföldi szereplést értékelve elmondta, tovább erősödtek a magyar (vásárhelyi) – nemzetközi ökölvívó kapcsolatok, a fehérorosz küldöttséggel valamint az olasz gárdával köttettet most barátság, így a csapat Rómába is meghívást kapott, közös edzőtáborozásra. Emellett a moldáv házigazdák is meghívásukról biztosították a magyar csapatot az összes ezt követő versenyre is.

Moldáviai nemzetközi torna legjobbja lett a vásárhelyi Kovács Pál

Szombat Mihály
Sajtóreferens, Boxing Gym Vásárhely