Márki-Zay Péter nyakkendője

A vásárhelyi polgármester komolyan veszi a nagypolitikai ambícióit, odafigyel a külsőségekre, és nem enged az eleganciából. Új ellenzéki pártja nyakkendőit és díszzsebkendőit több héten át terveztette és készíttette Herczeg Zoltán divattervezővel.

A vasárnap zászlót bontó n+egyedik kormánykritikus formáció, a Márki-Zay Péter és unokatestvére, Hadházy Ákos által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) minden egyes elnökségi tagjának más-más(!), az MMM logójához és színkódjához passzoló, azt kicsit átvariáló nyakkendőt készített Herczeg Zoltán divattervező, ismert ellenzéki közéleti szereplő – tudtuk meg az Azonnali.hu cikkéből.

A színes-szagos összeállításból sajnos nem derül ki, hogy mennyibe került Márki-Zayék nagyprojektje, és miből fizették a külcsín pofásítását, a stylist-művész ugyanis csak annyit árul el, „gatyába kellett ráznia az elnökség öltözködését”. Azaz: „modern, 21. századi trendeknek megfelelő, európai színvonalú, tetőtől talpig minőségi ruhát” kívántak maguk számára az országos politikai porondra csörtető ellenzéki politikusok.

Az európai színvonalat szem előtt tartó Márki-Zay és társai nem aprózták el a gúnyakeresést, hiszen akárhogy mégsem robbanhattak be a köztudatba: valamennyi elnökségi tagnak „olasz ruhákat választottak a saját egyéniségüknek, testalkatuknak, habitusuknak megfelelően”.

A vásárhelyi polgármester kifejezetten válogatósnak vagy kukacoskodónak bizonyult, úgy tűnik, megnehezíthette Herczeg Zoltán munkáját, legalábbis megizzasztotta a divattervezőt. Külön nyakkendőterveket is készíttettet magának, nem is egyet, hanem rögtön hármat.

„A legelső nyakkendők mindegyikén volt még egy kis MMM-logó középen, a csomó alatt. Péter azt mondta, neki ez is sok, ez se legyen rajta, ezért neki külön csináltam háromfajta másikat”

– idézi fel a stylist a nehéz pillanatokat.

Herczeg Zoltán emberére talált a megjelenésére, a divatos külsőre ezek szerint nagyon adó Márki-Zayban, az Azonnali cikkéből ugyanis kiderül: a fejlesztés nagyjából egy hónapig tartott, díszzsebkendőből vagy ötvenféle készült, azokat ugyanis a nyakkendő-szabványokból szabta tovább a mester. Vagyis nincs két egyforma díszzsebkendő, de persze nyakkendőből is különbözőt hordanak az elnökségi tagok.

Mit tehetnénk ehhez hozzá? A stílus maga az ember, és aki a fővárosban, az országos porondon akar érvényesülni, annak elengedhetetlen az elegáns megjelenés. Persze Hódmezővásárhelynek sem tenne rosszat, ha a polgármestere legalább ekkora figyelmet és energiát fordítana a város külsőségeire.

Már ha van rá ideje az országos hakni mellett, persze…

Fotó: Facebook