Hiába Mohácsi hatalmas gólja, nem jött össze a pontszerzés a HFC II.-nek

Elkezdődtek a megyei labdarúgó élvonal küzdelmei. A vásárhelyi csapat az Algyő SK-t fogadta az első tavaszi fordulóban.

Csípős idő fogadta a csapatokat és a szurkolókat a szombati találkozón, ahol Hatvani István révén alig 20 perc után az Algyő tudott vezetést szerezni.

Tették ezt annak ellenére, hogy többet volt a labda a vásárhelyieknél, ám a kialakított helyzeteket nem sikerült értékesíteni. Ráadásul ezek száma a fordulás után meg is csappant vásárhelyi részről. A 68. percben viszont sikerült egyenlíteni, Mohácsi Ozmin majd 40 méterről, egy szabadrúgást követően talált be. A szép találatnak örülhettünk, a hajrának viszont nem, Kovács Milán góljával ismét vezetéshez jutott az Algyő, erre a találatra pedig már nem volt vásárhelyi válasz.

A HFC II.-ben bemutatkozhatott Becsek Bendegúz is – a klub 16 éves tehetsége már a megyeegyes kerettel készült a téli időszakban is, most pedig első felnőtt meccsén léphetett pályára.

Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II. – Algyő SK 1-2 (0-1)

HFC II.: Kandó, Balog, Forgó, Surján, Bürgés, Mohácsi, Szőke, Győrfi, Rau, Pálinkó, Perpauer

Csere: Nagy Abonyi, Gyuris, Friedl, Becsek, Rostás

Edző: Bacsa Zsolt, Vinnai István

Algyő: Siska, Sebők, Hatvani, Pénzváltó, Szélpál, Szil, Daróczi, Belanka, Bozsóki, Kovács, Lajkó

Csere: Révész, Jernei, Varga, Tóth, Molnár

Edző: Sebők László

Gólszerző: Mohácsi illetve Hatvani, Kovács

Nyilatkozat: “Kiegyenlített mérkőzést volt, mi birtokoltuk többet a labdát, de nem nagyon tudtunk sok helyzetet kialakítani. Az első félidőben még többet, a másodikban viszont sajnos a gólon kívül nem igazán volt lehetőségünk. A gól viszont gyönyörű volt, Mohácsi majd 40 méterről szabadrúgásból talált be. Nem érdemeltünk vereséget ezen a találkozón.”

Forrás és fotó: hfc1912.hu