Toroczkai: a balliberális ellenzéket az elvtelenség és a hatalomvágy tartja össze

Maradhattak volna a Jobbikban, ám nem volt gyomruk ahhoz, hogy Vadai Ágnessel csókolózzanak, vagy Gyurcsány Ferenc ölelje őket a keblére, mondta el a Mi Hazánk Mozgalom elnöke arról, miért volt szükség az általa csak harmadik pólusként említett közösség létrehozására. Az állandóan Fidesz-közeliséggel vádolt Toroczkai László azonban a kormány bírálatával sem spórolt makói fórumán – írja a Makó Híradó.

Mintegy 30 érdeklődő előtt tartott fórumot Toroczkai László szombaton a Korona Szállóban, ami ha azt nézzük, hogy a DK-s Arató Gergely fórumán még a választások előtt ennek a harmada se jött össze, de a decemberi nagy ellenzéki összefogás tüntetése is csak kicsivel több embert mozgatott meg, nem rossz. Érdekes módon, ha jól láttuk a makói „civil tüntetés szervező” Jani László is eljött kötözködni egy kicsit a szimpatizánsokkal megnézni kik vesznek részt a fórumon, de aztán beljebb már nem jött…

Toroczkai László azzal kezdte, hogy elvileg a nemzeti radikális szimpatizánsoknak – ha az elmúlt 25 év normális politikával telik – már semmi dolga nem kellene legyen Magyarországon, ám hazánkban a több mint két évtized alatt olyan politikai pálfordulások történtek, amelyek egyetlen más országban sem.

– Nem csak a szélsőségesen liberális oldalról lehetett eljutni a nemzeti radikális irányba, de a kommunistákból lettek a nagy demokraták, elindul a nemzeti radikalizmusból valaki és mára eljut a balliberális táborig. Mit kezdjünk mi egy ilyen palettával, akik 25 éve ugyanazt mondjuk? – tette fel a kérdést a Mi Hazánk elnöke. Ezzel magyarázta Toroczkai László, hogy miért van szükség az általa csak harmadik pólusnak nevezett politikai közösségre.

Maradhattak volna a Jobbikban, velük együtt mehettek volna a balliberális oldal keblére, összeölelkezhettek volna Gyurcsány Ferenccel, csókolózhattak Vadai Ágnessel, csak nem volt gyomruk hozzá.

Ám Toroczkai a Fidesszel sem elégedett, közel sem, annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok folyamatosan azzal támadják, hogy az ő szekerüket tolja. A Mi Hazánk elnöke a kormány szemére vetette a fórumán, hogy a közbiztonság kérdését csak a bevándorlásra fűzi fel, miközben szerinte a bűnözők egyre szemtelenebbek, pedig Pintér Sándor belügyminiszter annak idején azt ígérte, hogy két hét alatt rendet tesznek. Szerint viszont csak a dolgok szőnyeg alá söprése történt meg, ilyen például a cigánybűnözés kérdése is, amelyről meg lehet tenni, hogy nem beszélünk, mint a Jobbik manapság, de attól még nem szűnik meg a probléma.

A politikus szerint a devizahitelesek átverése miatt is az őszellenzéket terheli a felelősség, valamint a magyar gazdasági érdek uniós képviseletével sem elégedett. A hazai termelők ugyanis úgy gondolja továbbra is a tápláléklánc alján vannak, ami nem csoda, ha a gazdák az Európai Uniótól ahhoz kaptak támogatást, hogy parlagon hagyják a földjeiket, vagy erdőt telepítsenek, mert az uniós politikának nem célja, hogy a magyar termék versenyezzen a francia, német, vagy osztrák termékkel. Semelyik kormány nem állt ki keményen Brüsszellel szemben ebben a kérdésben, hangsúlyozta az elnök.

Toroczkai László a nemzeti öntudat erősítését is kevesli, véleménye szerint erre azért lenne nagy szükség, mert ha van hazaszeretet, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy itt maradnak az állampolgárok, és megpróbálnak változtatni azon, ami nem működik.

A szerinte hibát hibára halmozó Fidesszel szemben azonban hasonlóan rossz véleménnyel van a jelenlegi ellenzékről is, amely kizárólag a teljes elvtelenségre, és a hatalomvágyra épül. Ennek a mentalitásnak pedig tökéletes példája Márki-Zay Péter is, akiről lényegében senki nem tudja, hogy mit akar az országgal, azon kívül, hogy a miniszterelnöke lenni.

Ez a hatalomvágy, és a pénz tartja össze a jelenlegi ellenzéki pártokat, mondta, aminek ékes példája, hogy azok a balliberális pártok, akik korábban nácizták, fasisztázták a Jobbikot, most nem győzik mentegetni a vezetőit, akik megtagadnák a múltjukat.

Sneider Tamás mostanra már inkább a hippi múltat választaná, de hát szkinhed vezető volt, mit csináljunk? Baromi nehéz egy szkinhed múltat liberálissá festeni

– mondta Toroczkai László, nem kis derültséget kiváltva a közönségből. Hozzátette, Gyöngyösi Márton helyzete valamivel könnyebb, mert neki sosem volt nemzeti múltja, valószínűleg azért, mert diplomata gyerekként arab országokban nőtt fel.

Ő először a Jobbikon belül a fő szekértolója volt az iszlám országokkal való szövetségkötésnek, most meg már amerikai-izraeli szövetségest csinálna az országból. Toroczkai szerint sokan úgy gondolják, hogy a Jobbikkal kiegészült balliberális tömb nem lenne kormányzóképes, mert ennyi eddig teljesen ellentétes ideológiát képviselő pártok koalíciója gyorsan felborulna, ám veszélyes ezt hinni.

– Szerintem kormányzóképesek lennének, pontosan azért, mert ezeknek az embereknek már nincsenek elveik, a pénz és a hatalom az egyetlen, ami még számít. A megélhetési politizálás, nagyrészük életében nem dolgozott, nem is értenek semmihez. – hangsúlyozta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

A balliberális oldalon ráadásul jelentős hiány van a karizmatikus vezetőkből, mondta, az egyetlen, aki őszintén hisz valamiben, az Gyurcsány Ferenc.

– Őt tudjuk, hogy miben hisz, Európai Egyesült Államokat szeretne. Ez őszinte beszéd, nincs magyarság, nincs Magyarország, nincsenek magyar érdekek, rabszolgák vagyunk egy multi világban. – mutatott rá Toroczkai, majd hozzátette, a DK elnöke fog a legkeményebben harcolni ezért, mert ő történelmet akar csinálni, nem úgy mint Sneider Tamás, aki csak havi 2-3 milliót szeretne hazavinni a feleségével.

Ez vár Magyarországra 2022-ben, ha a hibát hibára halmozó Fidesz kormány után egy balliberális kormány lesz, Toroczkai szerint így pedig nem volt más lehetőség, mint hogy felépítsék a harmadik pólust. A Mi Hazánk Mozgalom ezért nem titkoltan azzal a céllal vág neki az Európai Parlamenti választásnak is, hogy bejussanak. Az elnök ehhez egy rendkívül egyszerű üzenetet fogalmazott meg makói fórumán:

„A képébe akarjuk vágni a magyarok igazságát azoknak, akik csak melegedni járnak oda több millió forintért.”

A Mi Hazánk Mozgalom elnökével a párt céljairól, a makói és hódmezővásárhelyi viszonyokról külön interjút is készítettünk, ezt hétfőn olvashatják a Makó Híradón.

Forrás: makohirado.hu