Újabb migrációs bomba ketyeg Európa mellett 2

Az illegális migránsok kitoloncolása Nyugat-Európából helyes, de megkésett politika, nagyon sok pénzbe kerül, sokkal jobb lett volna be sem engedni őket – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Elképzelhetetlen, hogy a nemzeti alapon szerveződő bevándorló közösségek be tudnának illeszkedni európai demokráciákba – figyelmeztetett a szakember.

A németországi helyzetről szólva elmondta: Annegret Kramp-Karrenbauer, a nagyobbik német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke bejelentette, hogy kancellár szeretne lenni. Nem támadja, de gyengíti Angela Merkel német kancellárt, aki elődje volt a pártelnöki poszton – fűzte hozzá.

A gazdasági szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy “vége a jó időknek”, a gazdaság már nem úgy működik, mint néhány éve. 2019-re Németországban csupán 1 százalékos gazdasági növekedést jósolnak. Egyes megfogalmazások szerint mindenre van ugyan pénz, de nem egyszerre, számos programot leállítanak – fejtette ki Nógrádi György.