Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 3

Április 22-ét jelölte ki az Országgyűlés a Magyar Parasport Napjának, mely alkalomból az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola is csatlakozott a programhoz.

Eleki Anita az intézmény gyógypedagógusa lapunknak elmondta, hogy országos szinten bármelyik óvoda és iskola csatlakozhatott az eseményhez. Így tettek ők is, és a mai napon érzékenyítő és a parasportokat a gyerekhez közelebb hozó programokkal készültek.

Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 1

Az alsó osztályosok és ovisok, valamint a felső osztályosok más-más módon töltötték ezt a jeles napot. A kicsik egy érzékenyítő mesével – Bartus Erika: Örömtánc – foglalkoztak a tanórán. Egy kifestőt is kaptak, valamint a testnevelés órán a paralimpiai játékokat próbálhatták ki.

Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 2

A felső osztályosok egy több, mint fél órás dokumentumfilmet néztek meg, amelyen paralimpikonok életútjait kísérték végig illetve feldolgozták a látottakat és hallottakat.

Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 9

Az érzékenyítéssel kapcsolatban a gyógypedagógus úgy fogalmazott, hogy nagyon fontos a gyerekek számára megtanítani, ne forduljanak el embertársaiktól, ha kicsit másnak látják. Nyújtsanak számukra segítséget, kezeljék őket egyenlő félként, mely a mai világban nagyon fontos emberi vonás.

Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói

Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 8 Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 6 Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 5 Érzékenyítéssel ismerkedtek meg a Magyar Parasport Napján az Aranyossy Ágoston nebulói 4