Teltházas előadást tartott a Jászai Mari-díjas színművésznő, Császár Angéla hódmezővásárhelyen 4

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezésében létrejövő Hagyomány és modernitás – Női szerepek a 21. században című programsorozat mai előadása óriási sikert aratott Hódmezővásárhelyen.

Az Emlékpont adott otthont az egyesület alapító tagja, Nagy Gyöngyi által moderált eseménynek.

Császár Angéla színművésznő életútja, munkássága, nőiségéhez való mivoltja és személye elképesztően élménydús és tanulságos.

Teltházas előadást tartott a Jászai Mari-díjas színművésznő, Császár Angéla hódmezővásárhelyen 2

Alakja több évtizede kiemelkedő és meghatározó a magyar színház és kultúra világában egyaránt.

Azt, hogy milyen személyes kötődése van Vásárhelyhez, hogy mely szerepek eljátszására a legbüszkébb, és hogy milyen volt számára nőként boldogulni ebben a világban, azt ő maga osztotta meg lapunkkal.

– A városhoz való kötődésem elsősorban a férjemnek köszönhető, hiszen ő maga hódmezővásárhelyi származású. Az ő családja és barátai pedig az évek során az én családommá és barátaimmá is váltak. Emellett persze rengeteg örömteli és sikeres fellépés is köt Hódmezővásárhelyhez, ahol a közönség mindig nagyon hálás volt azért, amit látott. Így aztán azt remélem, hogy a mai beszélgetés is ugyanolyan élménnyel teli és tanulságos volt azoknak, akik eljöttek és meghallgatták azt. Kijelenthetem, hogy nekem viszonylag könnyen sikerült a színészi pályán nőként mindvégig teljesnek maradni. Ehhez viszont szükségem volt egy olyan kiváló férjre és gyermekre, akik megértették mindazt, hogy számomra mit jelent ez a hivatás. Hogy az alkalmazkodás nem egy kényszer, hanem egy fajta kompromisszum. Hogy a közönségnek előbb adni kell ahhoz, hogy én is kapjak valamit. Számomra mindig is nagy örömet okozott a család kulcsfontosságú figurájának lenni, annak ellenére, hogy mindez sok-sok logisztikai rendszer kiépítését igényelte. Mindig is szerettem nő, anya, feleség és nem utolsósorban pedig színésznő lenni – mesélte Császár Angéla.

Teltházas előadást tartott a Jászai Mari-díjas színművésznő, Császár Angéla hódmezővásárhelyen 3

Azt is megosztotta velünk, hogy a legbüszkébb az István a Királyban játszott szerepére, illetve a Budapest Orfeumban való alakítására. Mind két darabban hosszú éveken keresztül át játszott s járta velük a nagyvilágot.

Teltházas előadást tartott a Jászai Mari-díjas színművésznő, Császár Angéla hódmezővásárhelyen 1

Fotó: színhaz.hu/szinhaz.org.

Nos, azt gondolom, hogy Vásárhelynek ma tényleg egy igazi magyar csoda mesélt, akinek sorsa, életútja sokak számára egy kiváló példa lehet.