Sehogy nem állnak az iskolafelújítások Vásárhelyen: elmaradhat a 650 milliós beruházás 1

Hiába nyert a város pályázatot, egy kapavágás sem történt a Klauzál, a Nádor és a Szent István utcai iskolák felújítása kapcsán – hívta fel a figyelmet Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő.  

– A vásárhelyi polgármester úgy vette át a városházát, hogy megnyert pályázatok voltak az íróasztalán. Egyik ilyen volt három iskola, a Klauzál Gábor Általános Iskola és a Nádor utcai tagintézmény, valamint a Szent István Általános Iskola Szent István utcai épületének energetikai korszerűsítése – ismertette ma délután a Nádor utcai intézménynél Kecskeméti Rita.

A fideszes képviselő szerint szomorú, hogy ennek ellenére egy kapavágás sem történt a projektben, holott Márki-Zay Péternek mindössze le kellett volna vezényelnie azt.

Sehogy nem állnak az iskolafelújítások Vásárhelyen: elmaradhat a 650 milliós beruházás 4

– Már az átadóünnepség miatt kellene itt lennünk, nem azért, amiért most. Azonban a polgármesternek nem ért annyit az újvárosi iskola és gyermekek helyzete, mint a saját országos politikai karrierje– folytatta Kecskeméti Rita.

A politikus azt kéri Márki-Zay Pétertől, hogy tisztelje meg annyival a vásárhelyieket, hogy a jövőben a megnyert pályázatokat nem söpri le az asztaláról, és sikeresen lebonyolítja a közbeszerzéseket.

Sehogy nem állnak az iskolafelújítások Vásárhelyen: elmaradhat a 650 milliós beruházás

Hozzátette, egy 650 millió forintos, 100 százalékos támogatottságú beruházásról van szó, ami során az iskolákban nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést, akadálymentesítést, illetve vizesblokk és homlokzat felújítást végeztek volna el.

A képviselő emlékeztetett: tavaly a közbeszerzést többször kiírták, azonban arra egy kivitelező sem jelentkezett. – Ez akkoriban történt, amikor a polgármester helyi vállalkozóknak ment neki. A pályázat pedig a tétlenség miatt elveszik, mivel a munkálatoknak az év végére teljesen el kellene készülnie. Ehhez azonban már most dolgozniuk kellene a szakembereknek az épületeken – fűzte hozzá.

Sehogy nem állnak az iskolafelújítások Vásárhelyen: elmaradhat a 650 milliós beruházás 2

Kecskeméti Rita még elmondta, emiatt egyszemélyben Márki-Zay Péter a felelős, mivel ha a hozzáállásán változtatott volna és kezébe vette volna a projektet, akkor nem úszott volna el az iskolák felújítási lehetősége.