Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

„Elég az erőszakból!

Márki-Zay Péter szerint a Mindenki Magyarországába tartozik az is, aki másokat veréssel és torkának elvágásával fenyeget, az általa korábban vezetett falut pedig elrohadni szeretné látni. Sőt. Egy ilyen embernek helye van Hódmezővásárhely polgármesteri hivatalában. Ott, ahová a városlakókat személyi igazolványuk ellenőrzésével engedik csak be. A kérdés az, hogy a város mit profitál abból, ha olyan valaki bábáskodik majd a kisebbségi felzárkóztatás és a pályáztatás körül, akit korábban saját közgyűlése kötelezett pszichiátriai kezelésre.

Lakatos Béla maga dicsekedett el azzal, hogy tagja Márki-Zay Péter mozgalmának. Tavaly április 26-án többek között ezt mondta Ácson – még polgármesterként – a helyi általános iskolában egy tanárral vitatkozva:

„Én úgy gondolom, egy párnak vissza kéne adni a diplomáját… Én meg a polgármester vagyok és ha nem hallgatlak meg, nem hallgatlak meg…Majd ha pofán váglak, akkor lesz a minősítés.”

Miután felelősségre vonták a hangnem miatt, érdekesen reagált:

„Gyere ide hülye paraszt! Na jó, hagyjuk ezt az egészet! Egy biztos, hogy a jövő évben nem adok egy fillért se az iskolának. Működjenek, ahogy akarnak.”

Később egy testületi ülésen a közgyűlés egyik tagjának kiabálva Lakatos Béla ismét hozta megszokott formáját:

„Takarodjál ki innen a fenébe! Azonnal! A k…va életbe, én vagyok a polgármester. Akkor kifelé! Meg se lássalak még egyszer itt! Fejezd be már! Akkor meg mi a f..t dumálsz?”

A csúcspont azonban akkor jött el, amikor egy helybeli asszonnyal beszélt. Így:

„Elvágom a torkát és mehet a pi…ba!”

Ezt követően nem sokkal a közgyűlés pszichiátriai kezelésre kötelezte, aki ezt saját Facebook oldalán nyilvánosságra is hozta. Miután a Momentum jelöltjeként csúnyán megbukott, még a polgármesterségről is lemondott. Szép szavakkal köszönt el:

„Hát innét jobb, ha lelép az ember, eztán ott rohadjon meg ez az egész település, ahol van.”

Létezik-e vajon olyan hódmezővásárhelyi, aki örül ennek az embernek? Mármint Márki-Zay Péteren kívül? Ő biztos, hiszen befogadta a mozgalmába. Tényleg tökmindegy, hogy ki az, csak tolja a polgármester szekerét, elégítse ki országos politikai ambícióit?

Akkor csak szólok, hogy hamarosan szabadul Bene László, a skálás gyilkos. Jó lesz belügyi tanácsadónak.

Olvasói levél: Elég az erőszakból!

Kelemen V. László”