Nemzetközi boxerkiállítás lesz Hódmezővásárhelyen

A Magyar Boxer Club kiállítása lesz április 6-án, szombaton a Kentaur Panzióban. Tavaly 8 országból érkeztek kutyák gazdáikkal a versenyre – írja a Rádió7.

Idén a boxerek felvezetése reggel nyolc órakor kezdődik, a kiállítás legszebb kutyáját pedig délután négy órakor választják majd ki. Színenként, életkoronként és nemenként is külön versenyeznek a boxerek, de másként bírálják el a munkakutyákat, illetve a champion címmel rendelkező állatokat is.

Kállai Vince, a Magyar Boxer Club vezetőségi tagja a Rádió 7 érdeklődésére elmondta, hogy a társaság Facebook oldalán keresztül lehet a nemzetközi megmérettetésre nevezni a boxereket, március 15-től április 2-ig. Kállai Vince hozzátette: „Már kiírtuk hivatalosan a Facebook oldalunkon, két hét múlva lehet elkezdeni nevezni a kutyákat, és a kiállítás előtt egy héttel zárjuk le a nevezési határidőket.

Osztályonként, nemenként, színenként bírálják a kutyákat, ezekből a legszebbeket választja ki a bíró, majd ugyancsak ő, ez délután négy óra felé fog történni, kiválasztja a legszebb boxert is, a kiállítás legszebb kutyáját. Emellett adunk még egy kupát is, amelyen az áll: a legszebb magyar tenyésztésű kutyának.”

Forrás: radio7.hu