Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 2

A hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola „Tegyünk együtt a Földért” címen futó Egyházmegyei Területi környezetvédelmi versenyen összesen ötvenkilenc csapatot díjaztak kiváló környezettudatos ötleteikért.

Az intézmény igazgatóhelyettese, Hézső Magdolna ismertette, ökoiskola révén fontos céljuk, hogy diákjaik megismerkedjenek a környezetvédelemmel. Ezért a környezetvédelmi programjuk keretében meghirdették a „Tegyünk együtt a Földért” című versenyüket, amely határon innen és túl is egyaránt érdekesnek és keresettnek bizonyult.

– A versenyt ebben az évben szerveztük meg először és azt szeretnénk, ha mindez hagyománnyá válna, és évről-évre megrendezésre kerülhetne. Az idei központi téma az újrahasznosítás volt. Az a huszonhat oktatási intézmény, amely részt vett a versenyen, elsőként egy űrlapot kellett, hogy kitöltsön, amelyet mi magunk juttatunk el hozzájuk, ezt követően pedig kétféle anyagból választhatott és készíthette el az általuk indított, négy diákból álló csapat a pályamunkáját. Műanyagkupakokból és CD lemezekből alkothattak a nebulók kreatívnál kreatívabb dolgokat – ismertette Hézső Magdolna.

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 1

A környezetvédelmi verseny a harmadik és negyedik, illetve az ötödik és hatodik osztályosok között került megrendezésre.

Az ötvenkilenc díjazott csapat jutalma egy különleges előadás volt, a Magyar madártani Egyesület képviseletében, amelynek a kertvárosi iskola adott otthont a kiállítás megnyitóját követően. Illetve emléklappal és könyvjutalmakkal is megajándékozták a résztvevőket.

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek

A korosztályokra bontott eredményhirdetésen kiderült, hogy a verseny első helyezettjei a határon túli román diákok, valamint az orosházi és mórahalmi nebulók lettek. De a vásárhelyi diákok is remek eredményekkel büszkélkedhettek.

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 3

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 4

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 5

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 6

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 7

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 8

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 9

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 10

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 11

Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 2 Ötvenkilenc díjazottja lett a vásárhelyi „Tegyünk együtt a Földért” környezetvédelmi versenynek 12

Fotó: Gémes Sándor