Jogi asszisztensek gyakorlati képzésére került sor a Szegedi Ítélőtáblán

A Szegedi Tudományegyetem jogi felsőoktatási szakképzésében résztvevő 12 hallgató kezdte meg szakmai gyakorlatát a Szegedi Ítélőtáblán. A diákok négy héten át ismerkednek a táblabíróságon zajló munkával – ismertette lapunkkal Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára.

Több éves múltra tekint vissza az a kiváló együttműködés, ami a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara között alakult ki. Ennek keretében számos diák ismerkedett már a táblabíróság munkájával. Ezt teszik most azok a hallgatók is, akik a jogi felsőoktatási szakképzésben vesznek részt, és az oktatás utolsó hónapjaiban azt tanulmányozzák, hogy az elméletben elsajátítottakat hogyan tudják kamatoztatni majd a gyakorlatban.

A féléves gyakorlati kurzus keretében a hallgatók korábban a közigazgatás hétköznapjaiba nyertek betekintést, február 17-tól pedig négy héten át a Szegedi Ítélőtábla büntető és polgári ügyszakának bírósági ügyviteli tevékenységét tanulmányozzák.
A táblabírósági képzést követően az ügyészségen fogadják majd a jogi asszisztens hallgatókat, és a Szegedi ügyvédi Kamara is segíti őket abban, hogy hasznos gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert.

Az igazságügyi képzés koordinátora dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke, aki több előadást is tart a hallgatóknak a táblabíróságon eltöltött négy hét során.