Troll

E-mailben kerestük meg az egyik legismertebb vásárhelyi influenszert, aki azonban napok óta hallgat, nem reagál üzenetünkre. Felmerül a kérdés, vajon valós személyről van-e szó. Értékes ajándékkal jutalmazzuk, aki segít nekünk kideríteni, és összehozni az interjút!

Az elmúlt bő esztendő során sajnálatos jelenség ütötte fel a fejét Hódmezővásárhely online közéletében. Személyiségtolvaj trollok, álnevek mögé bújó, kamuprofilokkal önsokszorosító „személyek” osztják az észt az interneten, állítják be magukat tévedhetetlen vásárhelyi polgároknak, akik a megkérdőjelezhetetlen igazságot tolják a közösségi oldal felhasználóinak képébe. Sok esetben derült már ki, hogy ezeknek a „személyeknek” semmi közük nincs ahhoz az álnévhez, melyen facebookoznak, sőt, adott esetben semmi közük sincs városunkhoz sem.

A Promenad.hu a napokban a Vásárhelyiek a változásért gyűlöletközösségről rántotta le a leplet, bebizonyítva, hogy egyáltalán nem Márki-Zay Pétertől független, „támogatói” oldalról van szó, hanem olyan felületről, melyet a polgármester (és) közvetlen munkatársai menedzselnek, megtévesztve ezzel a vásárhelyieket.

Felmerült a kérdés, pontosabban a gyanú, hogy a László Krisztián nevű ismert influenszer mögött ugyanúgy valamiféle átverés rejtőzik, azaz nem valós személlyel állunk szemben, de legalábbis nem így hívják. Vagyis ő is átveri a vásárhelyieket.

Portálunk elismeri, hogy László Krisztián figyelemreméltó és markáns álláspontot képvisel a helyi közéletben az időről időre jelentkező posztjaival. Határozott véleményt fogalmaz meg a város történéseiről, múltjáról, jelenéről, jövőjéről, valamint szereplőiről. Elhatároztuk, személyes interjút kérünk tőle, ahol őszintén, kendőzetlenül beszélgetünk Vásárhely elmúlt egy évéről. Megkerestük őt a közösségi oldalon nyilvánosan elérhető e-mail címén, de több mint három napja hallgat, nem ad életjelet magáról. Ami erősíti a sejtést, hogy esetleg ő is egyfajta kamuprofil.

Úgy gondoljuk, igazán izgalmas interjút tudnánk vele készíteni: érdekes és fontos lenne bemutatni őt és gondolatait, érvrendszerét, szolgálva ezzel a vásárhelyi olvasókat, ezért az Önök segítségét kérjük!

Felajánljunk egy vadiúj iPhone X-et annak, aki segít nekünk kideríteni, hogy vajon a László Krisztián néven futó online vásárhelyi véleményvezér létező, valós személy-e, akivel elkészíthetjük az interjút, netán egy olyan kamuprofil vagy troll, aki álnéven és hamis személyiséggel veri át, hülyíti nap mint nap a gyanútlan internetezőket.

Szóval: kicsoda László Krisztián? Üzeneteiket, segítségüket a szerkesztoseg@promenad.hu címre várjuk, vagy elküldhetik a Facebookon is a Promenadnak!

Illusztráció: pixabay.com