Hiába készült el, még nem használhatják az autósok a keleti elkerülőt

Ez ékes példája annak, hogy a vásárhelyi polgármester nem azzal foglalkozik, amiért megválasztották – véli Benkő Zsolt. A települési képviselő szerint még mindig több hetet kell arra várni, hogy forgalomba helyezzék az 1,8 milliárd forintos útszakaszt.

– A keleti elkerülő építése tavaly év elején indult, hogy végre elkészüljön a város körüli teljes körgyűrű, ami által a települést elkerülhetik a nehézgépjárművek és a mezőgazdasági járművek – elevenítette fel ma délutáni sajtótájékoztatóján Benkő Zsolt.

Hetek óta kész, mégsem használhatják az autósok a keleti elkerülőt 3

A 3,2 kilométeres szakasz a Kutasi és az Erzsébeti utat köti össze, és a megépítésre még az előző városvezetés nyert 1,8 milliárd forintot TOP-os pályázat által. A beruházás hetek óta kész, azonban még mindig nem lehet rajta közlekedni.

– Márki-Zay Péternek egyetlen feladata lett volna az új úttal: meg kellett volna szervezni a forgalomba helyezését. Erre azonban nem ért rá, mert fontosabb neki az országos politikai pályájának és a pártjának az építése, mint az út átadása – jelentette ki Benkő Zsolt, aki szerint még mindig heteket kell várni arra, hogy az elkerülőre megkapják a forgalomba helyezési engedélyt.

Hetek óta kész, mégsem használhatják az autósok a keleti elkerülőt 2

– Ez ékes példája annak, hogy a polgármester nem azzal foglalkozik, amiért megválasztották a vásárhelyiek – összegzett a városatya.