Tóth Gábor kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

Tóth Gábor, a PC Trade Systems Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat Nemesi Páltól, a gazdasági önkormányzat elnökétől, valamint Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől a megyei kamara és az Enterprise Europe Network Szeged Német Üzleti Estjén, Szegeden.

Az idei díjazott okleveles közgazdász, címzetes docens a Kodolányi Egyetemen, és mezőgazdasági technikus végzettséget is szerzett. 2002-ben alapította informatikai vállalkozását, de egyéb, mezőgazdasági profilú vállalkozásai is vannak.

Közgazdasági végzettsége és az informatika iránt érzett gyermekkor óta tartó szerelme mellett a tudásvágy, a kitartás és a munkabírás nyújt neki segítséget abban, hogy napjainkra vállalkozása Csongrád megye egyik legjelentősebb és legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozása lett. A cég növekedésével párhuzamosan társadalmi szerepvállalása is rendkívül aktív: kiemelt támogatója a szegedi kézilabda életnek, a PICK ezüstfokozatú támogatója, a női Szegedi kézilabda klubnak pedig névadó szponzora.

Vállalkozása szervezésében az idei évben már harmadjára kerül megrendezésre a SZEBIT azaz a szegedi IT Expo, melynek segítségével a régióban élők testközelből ismerkedhetnek meg az informatika világújdonságaival, és amely 5500 fős látogatószámával, a legnagyobb ilyen jellegű vidéki rendezvény az országban. Az évek során számos alapítványt és intézményt támogatott a vállalkozás, többek között a Bohócdoktorokat vagy az Ágota Alapítványt. A Szegedi Szakképzési Centrumnak pedig 100 számítógépet adományozott a legutóbbi SZEBIT alkalmával informatikai gépparkjuk korszerűsítése és az oktatási színvonal javításának céljából.

A társadalmi felelősségvállalás és a felelős foglalkoztatás terén az általa megálmodott cég olyan díjakat kapott egyebek mellett, mint a felelős foglalkoztató díj, a Családbarát Munkahely díj, vagy éppen a Szeged Szakképzéséért díj. A cég szakmai tevékenységét a Microsoft, a Hewlett Packard és a Fujitsu is elismerte. Ráadásul a Fujitsu a világ negyedik legnagyobb informatikai gyártójaként a Fujitsu Nagykövete díjjal ismerte el, ezt a díjat egyetlen cég kaphatja meg évenként az Európai-Afrikai-Közelkeleti-Ausztriáliai régióból.

A kamara által alapított díjat a kamara elnökségének döntése alapján kaphatja az a személy, aki a megye gazdasági életben és a kamarai munkában is kimagasló eredményeket ér el. A 2000-ben alapított díj a kamara egyik legrangosabb gazdasági kitüntetése. A díjként járó bronz kisplasztika Hermészt, az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét ábrázolja. A szárnyas sapkája és saruja segítségével repülni tudó isten gyorsaságáról, fürgeségéről és furfangos ravaszságáról volt híres. Nacsa Richárd szegedi szobrász a figura megformázásakor ezeket a tulajdonságokat szerette volna minél érzékletesebben ábrázolni modern, letisztult stílusban.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi Iparkamara