Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban 1

Valentin-nap alkalmából borkóstolóval egybekötött vacsoraestet szerveztek Hagymatikum Nyugi bárjában. A résztvevők Vinarija Šijački borászat italait kóstolhattak, amelyhez Fodor Krisztián chef által összeállított ételeket szolgáltak fel -írja a Makó Híradó.

A novemberi nagy sikerű borvacsora után februárban is újabb esttel készült a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő. A Valentin-napi menüsort a fürdő chefje, Fodor Krisztián állította össze, amelyhez Vinarija Šijački borokat kínáltak.

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban 4

Előételként sertéspofát szolgáltak fel 2018-as olaszrizlinggel, ezt követte a narancsos tormás cékla füstölt lazaccal díszítve és a 2017-es évjáratú Neoplanta, a 2018-as Chardonnay-t követően mogyorós tejszínes kacsaragu levest ehettek a vendégek. A főételhez – amely csirke supreme rukkolás burgonyával és bazsalikomos paradicsom volt – kétféle borból választhattak: a 2018-as Rose Ivana Sijackiból és a 2017-es Sedusából. Desszertként csokoládét, áfonyát és karamellt szervíroztak, amelyhez 2017-es Merlot-t öntöttek a poharakba.

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban 3

Gergely Gábor, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatója köszöntőjében kiemelte, fél évvel ezelőtt látogatott el Ivana Šijački borászatába, és ezután határozta el, hogy elhozza a fürdőbe is a finom italokat. Ivana először járt Magyarországon. Mint elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy az est keretén belül bemutathatta a családi borászatát a magyar közönség előtt.

Šijački borokat kóstolhattak a Nyugi Bárban

– 13 hektáron gazdálkodunk és a kapacitásunk 100 ezer liter évente. Ma este hét bort tudunk bemutatni és nagyon remélem, hogy jól fogják érezni a vendégek magukat – fogalmazott Ivana.

Forrás és képek: makohirado.hu