Márki-Zay Péter

A kisebbségbe szorult ellenzék – benne az ellenzéki pártalapító vásárhelyi polgármesterrel – nem demokratikus, sőt erőszakos eszközökkel törekszik a rendszer megdöntésére. A háttérből a nyílt társadalmat hirdető neoliberális hálózat (a Soros-gépezet) mozgatja a szálakat.

Az ellenzéki pártok, az MSZP-től a Jobbikon át egészen a Momentumig, illetve Márki-Zay Péterig – egyszerűen nem fogadják el a parlamenti választások eredményeit, vagyis a Fidesz–KDNP kétharmados győzelmét

– ezt az érdekes megállapítást teszi Fricz Tamás politológus egy nemrég a Magyar Időkben megjelent, majd a blogján is publikált elemzésében.

A szakember ebből az alaptézisből vezeti le, hogy a parlamentben és az utcán is balhézó ellenzék (valamint a hol Molotov-koktélos forradalomról, hol vezető fideszes politikusok, így Orbán Viktor miniszterelnök felakasztásáról vizionáló, hol az n+egyedik új ellenzéki pártot szervezgető Márki-Zay Péter) olyan politikai manővereket folytat, mely élesen szembemegy a demokratikus normákkal. Amit az ellenzék az álcivilekkel folytat, az elemző szerint „leginkább arra hasonlít, amit Lenin és Trockij Oroszországgal művelt”. Figyelmeztető jelként vázolja fel: „a nyílt társadalmat hirdető neoliberális hálózat sokféle formában és módon támogatja napjaink modern Leninjeit és Trockijait”.

Fricz Tamás szerint az ellenzék átlépte a Rubicont, amivel óriási károkat okoz a magyar demokráciának. Azt feltételezi, egészen a teljes széthullásig emelni fogják a tétet, mert egészen egyszerűen ebben a helyzetben már nem maradt más választásuk.

„Magyarországon az elmúlt hetek-hónapok fejleményei alapján valami teljesen új jelenséggel állunk szemben: létrejött a demokrácia szabályait betartó kormány és a demokrácia határait messze túllépő ellenzék kettőssége. […] a többség helyett a kisebbségbe szorult ellenzék működő demokráciában nem demokratikus, sőt erőszakos eszközökkel törekszik a rendszer megdöntésére.

[…] Először is – és ez a legfontosabb – az ellenzéki pártok, az MSZP-től a Jobbikon át egészen a Momentumig, illetve Márki-Zay Péterig – egyszerűen nem fogadják el a parlamenti választások eredményeit. Márpedig ez a demokrácia első és legfontosabb szabálya, mondhatnám, aranyszabály: a mindenkori ellenzék tudomásul veszi, hogy a nép leszavazta, elfogadja ezt a demokrácia normái szerint, és ellenzékben folytatja tevékenységét a következő választásokig.

A jelenlegi balliberális ellenzék – amelyhez nyugodtan hozzáadhatjuk immáron a Jobbikot is – azonban úgy tesz, mintha választások előtt lennénk, mintha a Fidesz–KDNP nem győzött volna néhány hónappal ezelőtt ismét kétharmaddal a választásokon! […] Az ellenzék azonban már hetek óta tüntet, lázad és lázít, és szónokaik nagy része világosan ki is mondja, hogy forradalommal, de minimum előrehozott választásokkal meg kell dönteni a jelenlegi, általuk NER-nek nevezett rendszert”

– írja a politológus.

Az a kontinens, ahol nagyon sokszor nem veszi figyelembe, nem fogadja el a vesztes fél a választások eredményeit, nem más, mint Afrika, kisebb mértékben Latin-Amerika – vagyis az ellenzék afrikai diktatúrák szintjére rángatja le az országot, mintha a választások pusztán csak színfoltok lennének a hideg polgárháborús események sorában Magyarországon.

„Amit a jelenlegi ellenzék az álcivilekkel együtt próbál, az leginkább arra hasonlít, amit Lenin és Trockij Oroszországgal művelt: egy olyan társadalomra kényszerítették világmegváltó elképzeléseiket, amelynek elsöprő többsége a háta közepére sem kívánta a bolsevizmust. Igaz, nem szabad elfelejtenünk, hogy Lenint a német Warburg család (konkrétan Max Warburg) pénzelte, míg Trockijt a Rockefeller család (nevezetesen Jacob Schiff), s ‘forradalmukat” ez a globális pénzügyi elit segítette győzelemre. S ez az összefüggés itt és most is fontos és figyelmeztető lehet nekünk: a nyílt társadalmat hirdető neoliberális hálózat sokféle formában és módon támogatja napjaink modern Leninjeit és Trockijait”

– olvasható a dolgozatban.

Ebben a vonatkozásban további érdekességekre figyelhetünk fel a hazudozásaiért a bíróság által első fokon háromszorosan is elítélt vásárhelyi polgármester nagypolitikai mozgolódása kapcsán.

Márki-Zay Péter unokatestvére, az LMP-ből kiebrudalt Hadházy Ákos, illetve Magyar György balliberális médiaügyvéd társaságában a legfrissebb hírek szerint február 24-én lép a nyilvánosság elé a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nevezett ellenzéki formációjával. Korábban mások mellett Vona Gábor ex-Jobbik-elnök is úgy fogalmazott: „ez a mozgalom egy újabb párt, vagyis megint osztódással szaporodott az ellenzék.” Arról is beszámoltunk, információink szerint az MMM-nél „online agyátmosókat, véleményvezéreket toboroznak, akik küldetésül kapják, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalmat népszerűsítsék, a szivárványos, elvtelen ellenzéki összeborulásra és a migránsok befogadására érzékenyítsenek” – ezeket az influenszereket „minden bizonnyal a nemzetközi Soros-hálózat pénzeli majd”.