Olvasói levél: Ez önmagában látlelet 2

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

„Ez önmagában látlelet

Sokáig nézegettem ezt a képet. Ha nem tudnám, hogy mikor készült, akkor az 50-es évekre tippelnék. Egy biztos: az ókori rómaiak mindenféle technikai szerkezet nélkül precízebb munkát végeztek. Aztán rájöttem, hogy ez egy szimbólum. Esszenciája annak, ami Hódmezővásárhelyen az elmúlt egy évben történt. Kihelyeztek egy szivárványszínű buszvárót és a képen látható nagyjából 5 méteres járdát gányolták össze. Egy megyei jogú városban.

Olvasói levél: Ez önmagában látlelet

De véletlenül se higgyük azt, hogy nem büszkék minderre. Dehogynem. A polgármesteri hivatal gyorshír szolgálata azonnal hírül adta és gigaberuházásként tálalta az ominózus szakasz felújítását, cseppet sem zavartatva magát a ténytől, hogy még Márki-Zay Péter támogatói is tragédiának tartják ezt a minőséget.

Ráadásul tetézik is. A poszt ugyanis közli, hogy ez a szakasz szerepelt a Járható Vásárhely programban és „mindenképpen felújították volna”. Lazán elfelejtik, hogy ezt a programot a polgármester nemes egyszerűséggel nem hajtotta végre, holott közgyűlési döntés született róla. De azért elkönyvelik a hatalmas sikert: a munka a tervezettnél hamarabb lett elvégezve.

Olvasói levél: Ez önmagában látlelet 1

Ne már… 🙂 Milyen munka? Ez? Egy megyei jogú város polgármesteri hivatala arra veri a mellét, hogy egy esztendő alatt képes volt befoltozni egy 5 méteres járdaszakaszt? Ráadásul olyan minőségben, hogy azt még egy vak ember se venné át? Elárulná nekem valaki, hogy miért röhögtetjük ki magunkat ország-világ előtt, s miért adunk magunkról egyértelmű látleletet?

A poszt címe pedig ez: Szépül Hódmezővásárhely. Szerintem egy betűt eltévesztettek, mert aki ezen a járdán végigmegy, inkább az egyensúlyára koncentrál.

A helyes kiírás ez lenne: SzéDül Hódmezővásárhely.

Kelemen V. László”