Korsós Ágnes: 28 évet szeretne megsemmisíteni a jelenlegi városvezetés

A címzetes főjegyző a Facebookon ismét reagált a héten bevezetett új, városházi beléptetőrendszerre. Továbbra is tartja, hogy nem szabályos, amit alkalmaznak a polgármesteri hivatalban.

A Polgármesteri Hivatal Gyorshír szolgálatára, két különálló oldalrészt másoltak ki Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Informatikai Biztonsági Szabályzatából, amely jóval több mint száz oldalas dokumentum.” -kezdte a posztját Korsós Ágnes.

Hozzátette, az ügyfelek, bár ügyintézésre érkeznek, de nem a Polgármesteri Hivatal dolgozói, alkalmazottai, munkavállalói, stb.! Maximum azokra vonatkozhat, akik elektronikus ügyintézés keretében kerülnek kapcsolatba a hivatallal, ahhoz pedig az esetek jelentős részében be sem kell menni a Hivatal épületébe. Mellesleg a törvény kimondja, hogy az ügyfél nem kötelezhető elektronikus ügyintézésre!

Álláspontom szerint, ha eltekintünk attól, hogy nem ad felhatalmazást a Szabályzat az ügyfelek Hivatalba történő belépésekor a személyazonosításra alkalmas okmányaik felmutatásának kötelezésére, és úgy tekintjük, hogy ad ilyen felhatalmazást, abban az esetben is szükséges lenne egy kiegészítő szabályzat megalkotása, amely az érintettek számára, azaz az ügyfelek számára is elérhető. Ebben a szabályzatban pedig meg kellene határozni, hogy mi a célja ezen szabályoknak és mik ezzel kapcsolatban az érintettek jogai, kötelezettségei -írja még a főjegyző. 

A teljes poszt itt olvasható.

A Polgármesteri Hivatal Gyorshír szolgálatára, két különálló oldalrészt másoltak ki Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város…

Közzétette: Ágnes Korsós – 2019. február 15., péntek

Forrás: Korsós Ágnes Facebook oldala