Fekete Ferenc: Vásárhelynek az elmúlt egy évben nem volt polgármestere! 2

Márki-Zay Péter nem a várost, hanem saját magát építi – jelentette ki Fekete Ferenc. Az önkormányzati képviselő szerint ezt nagyon jól tükrözi a Rárósi út állapota, ugyanis hiába volt annak felújítására közgyűlési döntés, a városvezető nem hajtotta azt végre.

– Egy éve Hódmezővásárhely polgármestere Márki-Zay Péter, azonban ő nem a várost, hanem saját magát építi – mondta mai sajtótájékoztatóján Fekete Ferenc. A fideszes képviselő szerint ennek egyik tanúbizonysága a Rárósi út állapota, ugyanis tavaly megvolt a felújítására az anyagi fedezet, közgyűlési döntés is született róla a Járható Vásárhely Program keretében, a városvezető azonban el sem indította azt.

Fekete Ferenc: Vásárhelynek az elmúlt egy évben nem volt polgármestere! 1

Márki-Zay február 24-én mutat be nagy nyilvánosság előtt az ősszel a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben induló polgármester-jelölteket. Fekete Ferenc szerint ezzel tulajdonképpen pártalapítást jelentenek be. – Amíg az elmúlt egy évben Magyarországnak lett egy új ellenzéki pártja, addig Vásárhelynek nem volt polgármestere – hangsúlyozta a városatya.

A város képviselő-testülete kedden 13 órától tárgyal az idei költségvetésről. A Fidesz a 10,5 milliárd forintos fejlesztési forrás tíz százalékára, azaz 1,3 milliárd forint felhasználására tesz javaslatot: 30 százalékkal csökkentsék a vállalkozások építményadóját, 1 milliárd forintból a kórházban újítsanak fel 50 kórtermet, valamint 300 millió forintból kezdődjön el a Járható Vásárhely.

– Utóbbi program során a Rárósi út kiemelt helyen szerepelne, ennek kellene elkészülnie először. A 300 millió forintból 100-120 milliót költenénk erre az utcára – ismertette még Fekete Ferenc.

Fekete Ferenc: Vásárhelynek az elmúlt egy évben nem volt polgármestere!

A képviselő – ahogy az a nyitóképünkön látszik – egy, a Fidesz által a város állapotaira jellemző táblával érkezett a sajtótájékoztatóra.