Az alpolgármester vezeti a székkutasiakat a holnapi kolbásztöltő versenyen!

A kutasi csapat már felkészült a szombati, nagymágocsi kolbásztöltő versennyel egybekötött disznótoros fesztiválra.

Mivel a rendezvénynek már régóta igen nagy sikere van a környéken, ezért sok település örömmel képviselteti magát azon. Székkutas is rendszeresen csatlakozik az eseményhez, amiről Rostás Péter alpolgármestert, csapatkapitányt kérdeztük.

– Holnap harmadik alkalommal veszünk részt a Mágocsi Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztiválon, melyre a mágocsi önkormányzat hívott meg bennünket. Azon felül, hogy végtelenül megtisztelő az invitálás erre a jó hangulatú, hagyományos ételekben és italokban gazdag mulatságra, rendkívül nagy öröm számomra az is, hogy idén egy hatfős csapattal újra megmérettethetjük magunkat a kolbásztöltő versenyen. Mindemellett a településről érkezők pálinkák is versenybe szállnak majd a legjobb pálinka címért. Természetesen ezt sem hagyjuk ki, viszünk mi magunk is a székkutasi pálinkából és megversenyeztetjük azt – fejtette ki Rostás Péter.

Székkutas is képviselteti magát a Mágocsi Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztiválon

Hozzátette, a nap malacfogó versennyel indul, ezt követi a disznóvágás, majd a kolbásztöltő verseny, ahol kiemelkedő fontossággal bírnak az ízek és maga az állag, de fontos az is, hogy jól és szépen legyen sütve. Ezt egy több tagú, szakmai zsűri bírálja majd el.

Az eredményhirdetés után pedig indulhat a móka, ugyanis a pazar vacsorát követően vélhetően egy egész estén át a táncé és a vigadalomé lesz majd a főszerep.

Hajrá, székkutasiak!

Az alpolgármester vezeti a székkutasiakat a holnapi kolbásztöltő versenyen! 1

Az alpolgármester vezeti a székkutasiakat a holnapi kolbásztöltő versenyen! 2

Az alpolgármester vezeti a székkutasiakat a holnapi kolbásztöltő versenyen! 4

Az alpolgármester vezeti a székkutasiakat a holnapi kolbásztöltő versenyen! 3

Fotó: Archív