1

Igaz, hogy még a tél van, azonban a vásárhelyiek már a nyár aranyló napsugarainak melegére vágynak. A Nirva Tours Utazási Irodában jártunk, hogy utánajárjunk, mik az aktuális trendek. 

A vásárhelyiek utazási szokásairól Zanáné Raffai Gabriellával, a hódmezővásárhelyi Nirva Tours Utazási Irodájának tulajdonosával, ügyvezetőjével beszélgettünk. Az utazási iroda idén lett 29 éves, sikere és népszerűsége töretlen, azaz évről évre tökéletesen kiszolgálják az utazni vágyókat városi, illetve országos szinten is.

 1

Apró változás történt az utazási szokásokban, ugyanis sokan már tavaly októberben lefoglalták a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási időpontokat, amely a korábbi években nem volt jellemző. Szívesen veszik igénybe az előfoglalási akciókat, melyekkel tízezreket is megspórolhatnak. Illetve egyfajta nyugalommal is eltölti az embereket, hogy nem kell aggódniuk a helyhiány miatt, a kiválasztott úttal kapcsolatban. Az iroda munkatársai mindig időben tájékoztatják az ügyfeleiket egy-egy kedvezőbb ajánlatról, így senki sem csúszik le first minute lehetőségekről. A belföldi és külföldi úticélok egyaránt kedveltek, Magyarország területén egyre népszerűbbek a wellness szállodák, valamint a hegyvidéki barangolások. Nyáron a Balaton a sláger, valamint a hozzátartozó szépséges tájak felfedezése. Sokaknál elsődleges szempont, hogy kevés időt töltsenek utazással, de mégis kizökkenjenek a hétköznapok szürke és monoton mókuskerekéből.

Azonban a külföldi utak vásárhelyi kalandorai Görögországra teszik a voksukat. Természetesen görög hon tekintetében is megoszlanak a foglalások, egyesek inkább az aktív pihenést választják: antik világ felfedezése megspékelve egy kis tengeri csobbanással és sütkérezéssel. Ugyanakkor egyre inkább érdeklődnek a szigetek iránt: Kefalonia, Lefkada, Zakyntos. Utazási módoknál érdekességet is elárult Zanáné Gabriella, ugyanis a férfiak inkább a repülőgépes verziót kedvelik, mellyel jelentős óraszámokat csippenthetnek le az utazásból, így több időt tölthetnek a hőn áhított kikapcsolódással.

 1

– Buszos utakat főként a családosok választják, olcsóbbak bár időigényesebbek. A nyugdíjasokra az a jellemző, hogy a főszezon előtti és utáni időpontokra teszik az utazásokat, anyagilag kedvezőbb, számukra nincs kötött munkaidő és elkerülik a június-augusztus hónapok tumultusát is. A fiatalok kedvelik a szigettúrákat, a sportolási és bulizási lehetőségeket, de természetesen számukra is fontos az, hogy az adott desztinációt felfedezhessék.

A luxusutakat kevesen választják, mivel az áruk jelentősen magasabb, mint egy Bulgáriáé, vagy Horvátországé, a repülőjegy és reptéri illeték plusz költségeket jelent. Időben is hosszabb, olykor több, mint tíz órás túra elé néz az, aki például Karib-térséget választja 2019 álomutazásának helyszíneként.

 1

Az all inclusive manapság elterjedt és nagy népszerűségnek örvend. Többen már eleve olyan szállodát választanak, ahol adott ez a fajta szolgáltatás, mely teljes mértékben biztosítja a nyaralás alatti teljes kényelmet.

 1

– Egyre népszerűbb az online foglalás és ajánlatkérés, ugyanis az ügyfél kiválasztja a kívánt helyszínt és készséggel állnak rendelkezésére az ajánlattételtől egészen az út teljes megszervezéséig a kollégák – mondta még el az ügyvezető.

Aki csak nyaralni szeretne, de nincs pontos desztináció meghatározva a részéről, abban az esetben is számtalan ötlettel, képekkel és útleírásokkal segítenek mindazok számára, akik egy felejthetetlen élmény részesévé szeretnének válni a nyáron.